Kerítésen innen

Beadta felmondását az Orbán-televízió híradójának ikonikus, legtöbbet bírált műsorvezetője

műsorvezető

Közös megegyezéssel távozik a közmédiától Németh Balázs, az M1 műsorvezetője – tudatta közös közleményben az MTVA Sajtó és Marketing Irodája, valamint a műsorvezető az MTI-vel.

A hivatalos

“A mai magyar híradós szakma egyik legismertebb alakja több éves képernyős munka után új kihívásokra vágyott, amelyek elé nem kíván akadályt gördíteni az MTVA” – írták. Felidézték, hogy Németh Balázs az M1 2015-ös megalakulása óta meghatározó alakja volt a csatornának, a hírszolgáltatásban számos alkalommal bizonyította magas szintű szakmai hozzáértését, amelynek elismeréseként 2021-ben átvehette a közmédia egyik legrangosabb kitüntetését, az Egyesy Géza-díjat. A közmédia ezúttal is köszöni és elismeri Németh Balázs hírterületen végezett szerkesztői és műsorvezetői munkáját, jövőbeni feladataihoz, az előtte álló kihívásokhoz sok sikert kíván!

– tartalmazza a közlemény.

Ezzel szemben

Németh Balázs ismertségéhez nagyban hozzájárult, hogy a műsorvezetőt, amikor még képernyőn volt, sokszor érte bírálat kívülről, ezért számos internetes mémben és Coub-videóban is szerepelt- írja a Media1 Bírálat érte, amiért magánvállalkozása nemzeti dohánybolt koncessziós joghoz és ezáltal jelentős bevételhez jutott az állami trafiktendernek köszönhetően, másrészt amiért a médiatörvényi tiltás ellenére rendszeresen hírolvasói kommentárt fűzött a bejátszásokhoz „sajátos” hangnemben. Emlékezetes eset volt, amikor például Németh azt mondta az adásban Hadházy Ákos országgyűlési képviselő tiltakozásáról,

„eddig épeszű ember nehezen tudta volna elképzelni, hogy ilyen trágár szöveget mutogat egy képviselő a parlamentben.”

Kommentárjai miatt a Médiatanács több alkalommal is elmarasztalta az állami tévécsatorna működtetőjét, de tavaly decemberben a közmédia vezetése Egyesy Géza-díjjal ismerte el Németh Balázs munkáját. A műsorvezető az MTVA jól fizetett munkatársai közé tartozott: 2020-as, bírósági úton kiperelt hivatalos adatok szerint Németh Balázs munkája havi közel kétmillió forintjába került a közmédiának.

Magyaroroszág 2022?

VK híradó archív.

Mélytorok elárulta

A Blikk köztévés forrása úgy tudja, hogy a híradós már régóta fontolgatta a távozását, mert sok emberi és szakmai konfliktusa volt a feletteseivel. A jelek szerint a múlt héten telt be nála a pohár, ekkor már nem csinált titkot abból, hogy nincs maradása.

Balázsnak a sok-sok amatőrizmusból lett elege, ő ugyanis vérbeli profi, és nehezen viselte, hogy egyre több szakmailag alkalmatlan ember vette körül. De nemcsak ez vezetett a döntéséhez, hanem az is, hogy a híradózás területén már mindent elért, amit lehetett, ezért tovább akart lépni, saját műsort szeretett volna. Felettesei azonban valamiért nem támogatták ezt az törekvését, emiatt is vesztette el az ambícióját

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

– árulta el informátoruk .

Friss!

Comments (2)

  1. Csak nem nagykövet lesz valahol?

  2. […] Többek között így mossa kezeit a miniszter, akiről azt is tudjuk, hogy az írásban meghozott döntését nem indokolta, majd az OMSZ két vezetőjének “személyes” kirúgását rátestálta a minisztérium egyik …. […]

Szólj hozzá!