Banánköztársaság

“Az orosz csapatok győzedelmesen vonulnak vissza, az ukrán hadsereg pánikban rohan utánuk…”

Korrupcióellenes Hatóság helyett szemérmesen "Integritás Hatóság" - Hogy ne zavarják meg vele a drága választópolgárok fejét

Olyan gyorsan törnek előre az ukránok a Donbaszban, hogy mire leírnám, hogy hol tart épp a front, már könnyen lehet, hogy két várossal előrébb – adott helyzetjelentést az orosz-ukrán háború szombati állásáról Jávor Benedek közösségi oldalán.

Kupjanszk és Izjum felett ismét ukrán lobogót fúj a szél,

több mint 2500 km2 területet foglaltak vissza három nap alatt, az orosz hadsereg pedig olyan tempóban vonul vissza a nagy tömegű bekerítések elkerülése végett, hogy azt az avatatlan szem nem tudja megkülönböztetni a hanyatt-homlok meneküléstől.

Nem könnyű ezekben a napokban orosz szolgálatban álló propagandistának lenni

A világtörténelem aktuálisan valószínűleg legfontosabb fejleményeiről a Magyar Nemzet címlapján pl. kb. három görgetés után bukkan fel az első hír, előtte tájékoztatnak a katonai zarándoklatról Gödöllőn, meg hogy Putyin gratulált III. Károlynak. Demokrata dettó,

a Magyar Hírlapon még egy nigériai közúti baleset is előbbre van, mint bármi az orosz összeomlásról Izjum térségében.

Na persze a hazug propaganda, hogy az uniós szankciók hatástalanok (tételesen számtalanszor cáfolva), az mindenhol 3-4 cikkben van kifejtve. De most itt a megoldás: mehetnek az ukrajnai hírek a címlap tetejére!

(magyarul: Az orosz csapatok győzedelmesen vonulnak vissza, az ukrán hadsereg pánikban rohan utánuk.)

Tarjányi Péter olvasata….

“Létezhet olyan “forgatókönyv” amiben Putyin elnököt feltartóztatják és valamilyen módon “helyben marasztalják” külföldön? Nos, a válaszom határozott IGEN!

Természetesen vannak országok ahol biztonságban megjelenhet, de

a mostani helyzetben nem véletlen, hogy nem vesz részt II. Erzsébet temetésén.

Ne felejtsük el Oroszország gazdasági háborút folytat a Nyugat, illetve nyílt háborút Ukrajna ellen.

Egy ilyen helyzetben kizárt, hogy az orosz elnök kockáztasson

Különösen azért, mert valami VÁLTOZIK Oroszországban. Szentpétervári és moszkvai tisztségviselők is egyetértettek abban, hogy Vlagyimir Putyin nem jó vezetője az országnak, ezért lemondásra szólították fel egy nyilatkozatban…

Ezt azonban több itthoni szakértővel szemben én nem gondolnám túl. Egyszerűen azért, mert abban a térségben például hiába nyert a fehérorosz ellenzék választást mégis Lukasenka maradt a belorusz elnök.

Putyin biztonsági és elhárító szervezetei hihetetlenül erősek így nem vonnék le optimista következtetést arra vonatkozóan, hogy pillanatokon belül változás tud történni a Kremlben.

Azonban tény, hogy a helyzet MÁS mint egy hete és a Putyin elmozdítását követelő hangok méginkább Moszkvában maradásra késztetik az orosz elnököt…”

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

FRISS!

About Author