Sorting by

×

Az Orosz invázió egy napja, 2022. március 11.

A tegnapi nap nagy lehetőségét, a törökországi orosz-ukrán külügyminiszteri találkozót sajnos elalibizték a résztvevők, így ma sincs közelebb a béke mint tegnap volt, az invázió dübörög tovább, és ez a nap sem hozott semmilyen megnyugvást, éppen ellenkezőleg.

Ma éjjel Fehéroroszország is megtámadhatja Ukrajnát

Péntek: 19-10 Az ukránok attól tartanak, hogy ma este, illetve éjjel a belarusz hadsereg is megtámadja őket – írja a Sky News. Néhány órával ezelőtt Ukrajna azt közölte, hogy orosz repülőgépek szándékosan egy fehérorosz falut vettek célba az ukrán légtérből, azért, hogy ürügyet adjanak arra, hogy a fehéroroszok is belépjenek a háborúba.

AZ UKRÁN ÁLLAMI STRATÉGIAI KOMMUNIKÁCIÓS KÖZPONT SZERINT A FEHÉROROSZ CSAPATOK KÖZÉP-EURÓPAI IDŐ SZERINT MA ESTE 10 ÓRAKOR INDULNÁNAK EL

Putyin 16 ezer közel-keleti önkétesre számít

Péntek: 18-10 Az orosz biztonsági tanács ülésén mondta Vlagyimir Putyin, hogy „meg kell engedni” hogy az Oroszország által támogatott erők oldalán harcoljanak azok, akik önkéntesként csatlakoznának. Az orosz védelmi miniszter, Szergej Sojgu a Reuters szerint azt mondta, hogy 16 ezer „önkéntes” van a Közel-Keleten, akik készek arra, hogy az Oroszország által támogatott erőkkel harcoljanak.

Sok százan akarnak lemondani orosz állampolgárságukról

Péntek: 17-00 Tiltakozásul Ukrajna Oroszország általi megtámadása miatt az elmúlt két hétben több mint 300 Ukrajnában élő orosz kérelmezte orosz állampolgárságról való lemondását – közölte Facebook-oldalán Anton Herascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója.

“FEBRUÁR 24-E ÓTA TÖBB MINT 300 KÉRELEM ÉRKEZETT A MIGRÁCIÓS SZOLGÁLATHOZ UKRAJNÁBAN ÉLŐ OROSZOKTÓL, AKIK SZERETNÉNEK LEMONDANI AZ OROSZ ÁLLAMPOLGÁRSÁGRÓL. AZ EMBEREK SZÉGYENLETESNEK ÉS ELKESERÍTŐNEK NEVEZTÉK AZOKAT A FOLYAMATOKAT, AMELYEK OROSZORSZÁGBAN ZAJLANAK”

– írta Herascsenko. Hozzátette, minden ilyen folyamodványt megvizsgálnak és amennyiben nincs mögöttük hátsó szándék jóváhagynak.

“UKRAJNÁNAK MENEDÉKJOGOT ÉS ÁLLAMPOLGÁRSÁGOT KELL ADNIA MINDEN OROSZNAK, AKI NYILVÁNOSAN ELÍTÉLI „PUTYIN FASISZTA REZSIMJÉT”, ITT AKAR ÉLNI, VÉDENI ÉS SEGÍTENI AKAR UKRAJNÁNAK”

– tette hozzá Anton Herascsenko.

Forrás:
unian/KÁRPÁTHÍR 

Moszkva válasza a Facebooknak

Péntek: 16-10 A Meta ideiglenes engedélye az “orosz-gyalázásra”  a következő országokban lenne érvényes az egyik kiszivárogtatott email szerint: Örményország, Azerbajdzsán, Észtország, Georgia, Magyarország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szlovákia, Ukrajna.

Moszkva a lehető leghatározottabb intézkedéseket fogja meghozni, ha a Meta által működtetett Facebook és Instagram nem blokkolja az oroszok, köztük a katonák elleni erőszakra történő felhívásokat – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak pénteken Moszkvában.

“Ez olyan információ, amely nagyon-nagyon alapos megerősítést és tanulmányozást igényel”

– mondta Peszkov, azt a hírt kommentálva, hogy a Meta bizonyos országokban ideiglenesen engedni fogja az ukrajnai orosz erők elleni erőszakra buzdítást.

“EGYSZERŰEN NEHÉZ ELKÉPZELNI ILYESMIT. BIZTOS VAGYOK BENNE, HOGY AZ ILLETÉKES SZERVEINK KI FOGJÁK DERÍTENI, HOGY EZ VALÓBAN ÍGY VAN-E. REMÉLJÜK, HOGY EZ NEM IGAZ, MERT HA IGEN, AKKOR A LEGHATÁROZOTTABB INTÉZKEDÉSEKRE LESZ SZÜKSÉG E CÉG TEVÉKENYSÉGÉNEK MEGAKADÁLYOZÁSÁRA”

– mondta Peszkov.
Az orosz tömegtájékoztatási és távközlési felügyelet (Roszkomnadzor) pénteken haladéktalan magyarázatot követelt a Meta Platformstól a Facebook és az Instagram tartalom-moderációs elveinek módosítása ügyében az orosz állampolgárok, köztük katonák esetében.
A Reuters brit hírügynökség csütörtökön jelentette, hogy a Meta Platforms egyes országokban ideiglenesen engedni fogja az ukrajnai orosz erők elleni erőszakra buzdítást. A hírügynökség, amely céges belső, a moderátoroknak szóló vezetői levelekre hivatkozott, az írta, hogy a Meta azt is engedni fogja ideiglenesen – általános elveivel ellentétben -, hogy Vlagyimir Putyin orosz vagy Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök megölésére buzdítson valaki e közösségi médiumokban.
A Reuters által idézett e-mailek szerint a Meta ideiglenesen engedélyezni fogja az Azov ukrán ultranacionalista zászlóalj dicséretét “szigorúan Ukrajna védelmével összefüggésben”, amelyet egyébként tilt.
Oroszország a múlt héten a területén blokkolta a hozzáférést a Facebookhoz, mert az korlátozta bizonyos orosz médiumok megjelenését az oldalon. Moszkva más külföldi platformokat is korlátozott. Másfelől több jelentős közösségi médium új korlátozásokat vezetett be, például Európában betiltották az RT és a Szputnyik orosz állami médiumokat.

Ki az igazi orosz?

Péntek: 14-30 A Kreml közölte pénteken, hogy azok az oroszok, akik szégyellik az ország ukrajnai „különleges katonai műveletét”, nem igazi oroszok – számolt be róla a Reuters.

EGY IGAZI OROSZ SOHA NEM SZÉGYELL OROSZNAK LENNI

– mondta Dmitrij Peszkov szóvivő, amikor a „Szégyellem, hogy orosz vagyok” elhíresült szlogenről kérdezték, amelyet egyes oroszok hangoztattak a háborúra reagálva.

HA VALAKI ILYESMIT MOND, AKKOR EGYSZERŰEN NEM OROSZ

– tette hozzá Peszkov. Szerinte egyre több az oroszellenes Nyugaton, és reméli, hogy az ottani vezetők abbahagyják a ruszofóbia szítását.

Újabb nukleáris célpontot lőnek az oroszok

Péntek: 07-10 A harkivi Fizikai és Technológiai Intézetet, ahol sugárzó anyag és reaktor is van csütörtök este ismét orosz tüzérségi találat érte – jelentette az Ukrán Állami Nukleáris Szabályozási Felügyelőség (SNRIU)

“Oroszország ismét nukleáris terrortámadást hajtott végre. A tudományos intézet Neutron Source elnevezésű kutatóközpontjának munkatársai egyelőre pontosítják, hogy milyen károkat okozott a tüzérségi támadás. A rendelkezésre álló információk szerint, az épületen felületi sérülések keletkeztek, a létesítményben megszűnt az áramszolgáltatás.”

Egy héten belül ez már a második támadás a harkivi Fizikai és Technológiai Intézetet ellen, ahol sugárzó anyag és reaktor is van. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) múlt vasárnap közölte, hogy az orosz erők Grad rakétavetőkből indított rakétákkal lőtték a létesítményt.

Forrás:
pravda/KÁRPÁTHÍR

Rendkívüli döntés a Facebooknál, és a Instagramnál

Péntek: 06-20: A Reuters szerint a Facebook és az Instagram anyavállalata, a Meta az ukrajnai orosz invázió miatt több országban megváltoztatja az erőszakos kifejezésekre vonatkozó szabályait. Átmenetileg engedélyezik például az olyan szövegeket, mint a „halált az orosz megszállókra”, illetve nem tiltják le a Putyin vagy Lukasenko számára halált kívánó tartalmakat sem, amik normál esetben fennakadnának a szűrőn. Nem engedélyezik ugyanakkor az orosz civilek elleni erőszakra felhívó tartalmakat. Az orosz katonák elleni erőszakra való felhívásokat lehetővé tevő ideiglenes irányelv-módosítás Magyarország mellett Örményországra, Azerbajdzsánra, Észtországra, Grúziára, Lettországra, Litvániára, Lengyelországra, Romániára, Oroszországra, Szlovákiára és Ukrajnára vonatkozik.

Forrás

(Minden a háborúról!)

háború

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.