BanánköztársaságKiemelt hírek

Az oroszok már megint a várban vannak!

oroszok

Úgy tűnik az oroszok, magyarok közötti  rendszeres Orbán Viktor-Vlagyimir Putyin találkozók egyre ritkulnak. A moszkvai tartótiszt azért elküldi embereit Budapestre csak, hogy a magyar kormányfő érezze a törődést.

Csütörtökön a Roszatom emberei csöngettek be a Karmelita kolostorba

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Alekszej Lihacsovot, a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern vezérigazgatóját.

A találkozón részt vett Alekszandr Merten, a Roszatom tanácsadója, a Rusatom Nemzetközi Hálózat rangidős alelnöke, Vlagyimir Szergejev, Oroszország budapesti nagykövete, a magyar kormány részéről pedig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter is.

Az egyeztetésen elhangzott: az új paksi atomerőmű-blokkok megfelelnek a magyar és az európai uniós szabályoknak és a biztonsági követelményeknek.

A klímavédelmi célok elérése érdekében Magyarországnak hosszú távon egyaránt támaszkodnia kell az atomenergiára és a megújuló energiaforrásokra.

Megállapították: a magyar gazdaság hosszú távú versenyképessége szempontjából kulcsfontosságú, hogy a magyar emberek és a hazai vállalkozások olcsó villamos energiához jussanak kiszámítható, tiszta, hazai forrásból.

<<FRISS HÍREINK!>>

A csütörtöki tárgyaláson a felek értékelték a Paks II. projekt előrehaladását

Egyetértettek abban, hogy a beruházás ütemterv szerint halad. Bármit is jelentsen ez!

Elhangzott: az elmúlt egy évben számos fontos lépés történt a két új atomerőművi blokk előkészítésében, így júniusban benyújtották a nukleáris létesítési engedély iránti kérelmet az Országos Atomenergia Hivatalhoz (OAH), illetve novemberben megszerezték a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal úgynevezett villamos létesítési engedélyét.

A felvonulási terület számos építménye megkapta az OAH építési engedélyét

Elkezdődtek az Erőmű-beruházási Központ kivitelezési munkálatai is.

A felek áttekintették a közeljövő főbb feladatait, ezek sorában kiemelkedően fontosak

az építkezés első földmunkái – a résfalazás, a talajszilárdítás és a munkagödör kialakítása -, melyek 2021 első felében kezdődhetnek el.

2021 őszére várható az OAH által kiadott nukleáris létesítési engedély megszerzése; ennek birtokában indulhatnak el az új blokkok tényleges építési, gyártási, beszerzési és szerelési munkái

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(MTI)

oroszok

About Author

Szólj hozzá!