Az ország fele nem hallott az Orbán-Garancsi sztoriról – ők mi alapján szavaznak majd?

A Pulzus közvélemény-kutató felmérésére szerint az emberek több mint fele nem hallott arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Garancsi István vendégeként utazott egy 17 milliárd forintos luxusrepülőgépen Bulgáriába a Videoton-Ludogorec meccsre.

Édes tudatlanság….

A 18-49 éves korosztályt kérdezék, csak 46 százalékuk tudott a luxusútról, a többiek a kérdezőbiztostól értesültek róla – írja a nepszava.hu. A kérdés úgy szólt:

“Orbán Viktort Garancsi István utaztatta, akinek cégei tízmilliárd forintos nagyságrendben kaptak állami megrendeléseket. Minek minősül az utazások elfogadása?”

A válaszokat többféleképp értékelték:

  • az összes megkérdezett 64 százaléka tartotta ezt korrupciónak
  • azoknál, akik a hírekből már értesültek az ügyről, 81 százalékos többséget kapott, hogy ez korrupció
  • a kérdezőbiztostól értesülők 52 százaléka is korrupciónak tartja ezt. 32 százalék nem tudott válaszolni, 16 százalék gondolta úgy, hogy ezzel semmi gond.

A média hatalma…

A fenti közvélemény-kutatásból egyértelműen látszik, hogy nem a magyar emberek értékrendje ferdült el, egyszerűen csak arról van szó, hogy működik a hírek fideszesítése  és mivel a sokat hallott baloldali médiatúlsúlyból semmi nem fedi a valóságot, csak az az információ jut el az ország lakóinak több, mint feléhez, amire Orbán rábólint.

Ha ezt elfogadjuk kiindulópontnak, akkor nincs min csodálkozni, ha az utóbbi választásokon túlsúlyban voltak a Fideszre leadott szavazatok, hiszen a nagy többség úgy adta le a voksát, hogy fogalma sem volt arról, mi történik az országban.

Ez persze nem ad felmentést azoknak, akiket egyáltalán nem érdekel, hogy milyen országban élünk, mert mondjuk ki: minden honpolgár kötelessége az, hogy tájékozódjon, mielőtt négy évre beleteszi valakik kezébe az országa sorsát.

A Fidesz-valóság…

A Fidesz – illetve a kormányoldali média és szakértői – szerint lejáratókampány folyik a miniszterelnök ellen, amit az EP-választáshoz kötnek, meglátásuk szerint az egészben semmi aggályos sincs, de a magyarázat egyre jobban sántít.

Újabb hisztériakeltés: ha le tudták fényképezni, akár le is lőhették volna Orbán Viktort….

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük