Az Országgyűlés Hivatala csaknem 600 ezerért bérel Németh Szilárdnak irodát abban a birkózócsarnokban, amelyet az általa gründolt alapítvány birtokol - Városi Kurír

Sorting by

×

Az Országgyűlés Hivatala csaknem 600 ezerért bérel Németh Szilárdnak irodát abban a birkózócsarnokban, amelyet az általa gründolt alapítvány birtokol

Havi 588 ezer forintért bérel 140 négyzetméteres irodát az Országgyűlés Hivatala Németh Szilárd országgyűlési képviselőnek az új csepeli birkózócsarnokban – vette észre a Népszava.

A KIMBA a kerület egyik legnagyobb ingatlantulajdonosa

Ez annak fényében különösen pikáns, hogy a csarnok az örökös rezsibiztos által gründolt Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítványé (KIMBA), amelyet első körben Németh Szilárd lakcímére jegyezték be.

Hirdetés

A KIMBA egyébként a kerület egyik legnagyobb ingatlantulajdonosa a Béke téri sportlétesítménnyel, benne a 12 ezer fős stadionnal, valamint a Hollandi úti és a Gubacsi hídnál lévő sporttelepekkel.

A Hollandi úti telephely mostanában sűrűn szerepel a hírekben, miután Németh Szilárd kordonnal vette körül a létesítményt és vele együtt a mögötte lévő, szintén közpénzből épített kondiparkot.

A csepeli triumvirátus

Ábel Attila Csepel fideszes alpolgármestere azonnali kordonbontásra szólította fel párttársát. Egyúttal azt is a szemére vetette, hogy a létesítménybe éppen a kerület nagy múltú és az utánpótlás-nevelés területén sikeres egyesülete, a Csepel Birkózó Club – aminek egy időben maga Németh Szilárd volt az elnöke – versenyzőit nem engedik be, holott eredetileg nekik épült. Németh azzal vágott vissza, hogy az akadémia versenyzőinek tilos az alkoholfogyasztás, márpedig a Duna-parti sport és rendezvény központ másik felén működő büfében árulnak szeszes italt.

A szintén fideszes Borbély Lénárd vezette kerületi önkormányzat perrel fenyegetőzött, mire a KIMBA közelebb vonta a kordonokat a csarnok körül, így megközelíthetővé vált a kondipark. Az ügy hátteréről megkérdeztük a KIMBA-t is, de nem kaptunk választ,

mint ahogy arra a kérdésünkre sem, hogy pontosan mire kapták a tavalyi évről szóló beszámolójukban szereplő 1,456 milliárd forintos működési, illetve 275 millió forintos költségvetési támogatást.

Forrás: Népszava

Orcátlanságból jeles! – Németh Szilárdka felsőbb osztályba léphet…, vagy mégsem?

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.