Az orvosok sikolya, avagy Fideszország 2021

Elképzelem, mi lehet Laci fejében, mert nem szokott ilyet tenni. Háziorvos egy másik városban, egy suliba jártunk. Felváltva használnak egy rendelőt a másik kollégájával. Ezért oltani csak hétvégén tudnak vagy este, a rendelés után. Egy fillért sem kapnak ezért külön. Ő már túl van a fertőzésen, hetekig volt kórházban. De dolgozik mint az állat a covid-fáradtság ellenére. Mert orvos. Igazi!

Valamikor Fidesz szavazó volt….

Már nem az. Megjött az esze. Most minden előzetes jelzés nélkül írt és rám öntötte a baját:

“Nem tudom mások hogy vannak vele, de úgy érzem kezdek összeomlani. Nagyon szeretnék segíteni, legyen mindenki minél előbb beoltva! De ezt a tempót, ezt a rengeteg szervezést nem lehet teljesíteni. Tegnap leszerveztem 20 Pfizerest, elmentem az Astra Zeneca oltásért, azt péntek délutánra szintén összeállítottam. Ma, amikor megyek a Postára feladni a OKFŐ-nek a levelet telefon csörög, vasárnap 16.30-tól van lehetőség újabb 20 főt delegálni oltópontra Pfizer oltásra. Örülök, ok, ezt is 80 Sinopharmért, amit a lehetőleg a héten, de legkésőbb március 2-ig be kell adni…..na, kész, itt elvesztettem a fonalat. Állítólag Terminátor vagyok, de ez úgy érzem nem fog menni!

-Sajnállak. Tényleg!- válaszolom neki.

– Meg is írom, de a Fidesz leszar mindent…

“Neked nem kell bemutatni az orvostársadalmat. -írja ő. -Tisztelet a kivételnek, de a többség birka, fejet hajt minden parancs előtt, legyen az akár teljesíthetetlen is.
Ok, mondtam tegnap is, rendkívüli helyzet van, ilyenkor az ember megtesz minden tőle telhetőt, na, de ezt, amit most nekünk diktálnak, akarom mondani parancsolnak….na, ez felháborító. Oltóponton van segítség, adminisztrátor, asszisztens, nem egyedül kell mindent csinálni, ráadásul ott 4-6 ezer ft/óra díjazást kapnak. Mi “természetesen” ingyen tesszük, pedig nem kötelező védőoltás. Mindent nem lehet Hippokratészre fogni. Na, nem dühöngök, semmi értelme.”

Másik barátommal együtt jártunk általánosba. Szakmailag elismert osztályvezető főorvos, magánrendelése is van

Eredetileg arról volt szó, hogy az új szolgálati egészségügyi szerződéseket legalább 30 nappal korábban megkapják az orvosok, nővérek, hogy legyen idejük átgondolni. Erre most kapták meg legtöbben, pár nap alatt ha nem írják alá, akkor megszűnik a munkaviszonyuk az állami, önkormányzati egészségügyi intézményben. Mehetnek az utcára vagy ahova akarnak.

Feri úgy döntött, nem írja alá

“Zoli, ez vicc ahogy kezelnek bennünket. Még annyira se tisztelnek meg, hogy időben megkapjuk a szerződést a kezünkbe. A vezénylés lehetősége se tetszik, itt lakom, itt a családom, gyerekem. Ide terveztem az életem. Erre most elküldhetnek az ország másik végébe. Azon pedig nagyon felháborodtam, ahogyan a hálapénzt bűncselekménnyé tették. Nem az eltörlése zavar, hanem hogy bírói engedély nélkül provokátorokat küldenek ránk. Ez szerintem csak a politikai zsarolási eszköze a kormányak. A szerződés egy csomó kérdést nem is rendez. Mikor kérdeztük, hogy mi lesz azokkal, azt válaszolták, írjuk csak alá, majd később beleírjuk. Ez tragikomédia! Terelik a népet a magán egészségügy felé, ami az ő kezükben van, tömik a saját zsebüket.

– Sajnos igaz. De ügyvédként közlöm, hogy a bűncselekménnyé nyilvánítás nem szünteti meg a hálapénzt. Annak oka a hiány. Ha mindenkinek elérhető lenne az egészségi állapotának megfelelő egészségügyi ellátás azonnal, akkor nem lenne hálapénz. Így viszont aki rendelkezik a szűkös javak felett, kivételezett helyzetbe kerül. Meg is fogják vesztegetni, mert az emberek nem szeretnek szenvedni, meghalni. Érthetően. Németországban senkinek nem jut eszébe paraszolvenciát adni, mert tudják, hogy jár nekik az ellátás és meg is kapják. Törvényesen. Nektek orvosoknak kellene fellázadni és elküldeni ezeket a pics@ba! A hálapénz mostantól tilos. A kábítószer is, mégis adják veszik!

Erről ennyit. Egy akarnok zsarnok életidegen törvénye ez is….

-Igazad van Zoli. Amikor kijött a törvény, mindenki hörgött, hogy nem fogja aláírni az új szerződést. Most meg kussolnak és sorban írják alá. Csak néhányan tagadtuk meg a förmedvény aláírását.

-Hát Ferikém, ez egy ilyen ország!-válaszoltam neki. – A rabszolga magyar ritkán lázad!”

Szóval emberek. Elmondom megint, hogy ezek a tolvaj maffiózók csak szardarabnak, tárgynak, eszköznek nézik a népet. Eszközök vagytok az ő jólétükhöz, hatalmukhoz, dőzsölésükhöz. Ezért hülyítenek, zsarolnak, vesznek meg mindenkit. Miközben ti nyomorékká dolgozzátok magatokat. Küldjük már el őket oda, ahova valók! A parlamentből a rácsok mögé!

figyu

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Az orvosok sikolya, avagy Fideszország 2021

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük