Sorting by

×

Az orvosok szakszervezete nem támogatja, hogy a háziorvosi rendelők automatikus oltópontok legyenek

A Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke szerint minden olyan vakcinában meg kell bízzunk, amit az OGYÉI vagy az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyott. Minden, ami végigmegy ezen a nagyon szigorú ellenőrzésen, és megfelel a követleményeknek, rendben van.

Meg kell bízni a szakemberekben….

Minden vakcinához tartozik egy útmutató, és Tóth Judit elmondta, hogy sokszor abból fakad a félreértés, illetve a bizalmatlanság, hogy első körben nem minden csoportot, betegséget tesztelnek le egy-egy adott vakcinánál. Ez nem azt jelenti, hogy veszélyes lehet az oltóanyag egyes esetekben (az ajánlásoknál olykor szerepel egy-egy kivétel, kiknek nem javasolják az oltást), mindössze kevés az adat.

Pontos információik egyelőre még nincsenek, hogyan oltanak majd a háziorvosok: a Pfizer és a Moderna vakcinákról kaptak tájékoztatót, de sokkal többet a szakszervezet sem tud.

Tóth Judit elmondta, hogy álláspontjuk szerint a tömeges oltáshoz nagyobb oltópontokra lenne szükség, akár sportcsarnokokban szervezhetnék meg a műveletet. Ez jobb megoldás lehet, mint egy háziorvosi rendelő.

Nagyon ritkán adódik bármilyen szövődmény (allergiás reakció), és máshol is számos példa létezik, hogy be lehet biztonságosan rendezni egy-egy nagyobb központot az oltásra

– hangsúlyozta a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke. Elmondta, hogy

nagyon kevés alkalommal jön elő allergiás reakció, és ezekhez a kevesebb, de nagyobb oltópontokhoz könnyebben oda lehetne állítani egy-egy mentőkocsit. Míg ha elszorjuk az intézményeket, már nehezebb dolga lenne a mentősöknek. Az adminisztrációt szintén egyszerűbben meg lehetne szervezni.

A szakszervezet azt nem támogatja, hogy a páciensek otthonában adják be a háziorvosok a vakcinát,

ez Tóth Judit elmondása alapján a szükséges előírásoknak sem felelne meg. Az idősebb, betegebb embereknek megoldást jelenthet a háziorvosi rendelő, de a fiatalabbaknál és az aktív időseknél inkább az oltópontot javasolják. Ott flottul mehetne az oltás, míg egy háziorvosnál a rendelési időnek is ki van téve a szervezés.

Azt szeretnék, hogy ne minden teher a háziorvosokra háruljon,

és további felhívások után minél több orvos jelentkezzen oltani. Végül Tóth Judit megerősítette, hogy azt semmiképpen sem támogatják, hogy a háziorvosi rendelők automatikus oltópontok legyenek. Minden esetet és rendelőt külön meg kell vizsgálni, alkalmas-e a célra.

Forrás

országgyűlés

átver

3 hozzászólás

 • 2021.01.26 - 21:38
  Közvetlen hivatkozás

  Nem különös, hogy más országokban meg tudják szervezni a tömeges oltást? Lehet, hogy a maffia nem hajlandó tanulni tőlük, inkább idiótánál idiótább ötleteket dob be?

  Válasz
 • 2021.01.26 - 21:55
  Közvetlen hivatkozás

  Nem csoda hogy az emberek nem biznak sem a kormányban sem az OGYÉI ben itt a politikai és hatalom a fontos, anyagi elönyök, és nem az emberek élete– amit az EU elfogad az az igazi nem az OV által utasitott és azután végrehajtott gyors engedélyezések, már ismerjük a stilusukat . minden normális és ésszerü dolgok ellen vannak ,ez Orbánia– próbálnánal OV ellen tenni bármit is…

  Válasz
 • 2021.01.31 - 11:40
  Közvetlen hivatkozás

  Én pedig értelmesebbnek tartom a háziorvosi oltást, mivel egy háziorvos ismeri a betegét.
  A kormány által létrehozandó oltóállomások nem. Vagy talán a vakcina beadását megelőzően teljes kivizsgálást végeznek? Ez a kijelölt oltóállomás megint a kormánynak egy ésszerűtlen hülye döntése. Nem az első.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.