Az otthontanulás-tanítás 4. napján az érintettek páros lábbal szálltak bele a magáról megfeledkezett államtitkárba

Miközben szülő, gyerek, pedagógus közös erővel kínlódik azért, hogy megoldja azt a feladatot, amit jószerivel Magyar Bálint minisztersége óta senki nem vett komolyan, Maruzsa Zoltán, a regnáló kormány államtitkára a csak rájuk jellemző pökhendiséggel nyilatkoztat ki olyan dolgokat, amik egy párhuzamos valóságban helytállók lehetnek, de itt és most dühítő felkészületlenségről tanúskodnak.

Csak a NAT a fontos?

A módosított nemzeti alaptanterv szeptemberi bevezetését nem halasztják el – jelentette ki az államtitkár, aki úgy látja, hogy a pedagógusoknak a jelen helyzetben több szabadideje van, így van lehetőségük elvégezni az alaptantervvel kapcsolatos feladatokat.(Inforádió/Aréna)

Lássuk, mit szól ehhez az internet népe

Maruzsa Zoltán államtitkár úgy látja, hogy a pedagógusoknak a jelen helyzetben több szabadideje van, így van lehetőségük elvégezni az alaptantervvel kapcsolatos feladatokat…

Most tudnék cifrákat mondani. Privátban mondok is. A pedagógusok néhány nap alatt megvalósították azt a digitalizációt, amit a rendszer évek alatt sem tudott.
A pedagógusok most kétszer annyit dolgoznak, van, aki napi 14-16 órát foglalkozik az oktatással. Hisz teljesen új a helyzet: a diákokat, szülőket és magukat is meg kell tanítani az új platformok használatára. Az eddigi módszereket adaptálni kell. A feladatokat át kell alakítani. Szinte minden kollégám egész nap online van, sokak pedig még a saját gyerekeik tanulását is megoldják közben. Naponta több száz üzenetet kapunk, hogy nem értem, nem tudom, nem látom, jó-e így, válaszolt-e, hova írjam, jó-e üzenetben. Nonstop ez megy napok óta…Szóval kedves államtitkár úr, az egyetlen szó, amit keres napok óta az, hogy „Köszönjük!”

(Jocó bácsi)

Levélváltás szülő és tanerő között:

levél

Kedves Anyuka! Sajnos nem fog menni, mert miután reggel 6 és este 10 óra között folyamatos készültségben voltam, ( videós korrepetálás, tennivalók kiagyalása az új helyzetnek megfelelő szakmaisággal, az iskolavezetés üzeneteinek felfogása agyilag, beküldött leckék ellenőrzése, rendszerezése, az új digitális rendszer elsajátítása, a Kréta rendszer rendetlenkedéséből adódó idegösszeroppanás elkerülése némi csokievés segítségével, gyerekek biztatása online, szülők megnyugtatása online, saját megnyugtatásom online…ja, nem, és még a… meg a…stb), sajnos most már nekem is kell egy kis pihenő: a saját gyerekemet fogom tanultatni és napköziztetni kikapcsolódásul!?
Köszönöm
Ttó néni?

És ez csak néhány apró szemelvény az áradatból, ami a vírus támadásán túl elsősorban az Orbán-kormány által elvesztegetett, elszabotált éveknek is köszönhető.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük