Az szavazzon, aki viseli is a döntése következményét

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes csak a szavazatot látja a határon túliakban.

Állampolgárság és szavazati jog

Molnár Csaba, az ellenzéki párt ügyvezető alelnöke és EP-képviselője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében Semjén Zsolt határon túli magyarok szavazati jogát érintő, az Echo TV reggeli műsorában tett kijelentéseire reagált.

Semjén Zsolt a műsorban azt mondta: az állampolgárság és a szavazati jog egymástól elválaszthatatlan. A külhoni magyarok az országgyűlési választásokon már szavazhattak, ésszerű, hogy ezt megtehessék az EP-választáson is – fejtette ki a miniszterelnök-helyettes.

A határon túliakban hatalomtechnikai eszközt látnak

A DK szerint a miniszterelnök-helyettes beismerte, hogy csak hatalomtechnikai eszközt, csak könnyen megvásárolható szavazatot lát a határon túliakban, hiszen csak azért adnak nekik szavazati jogot az EP-választásra is, mert áprilisban a Fideszre szavaztak.

A párt szerint Magyarország működésébe csak a Magyarországon élőknek, az Európai Unió működésébe pedig csak az EU-ban élőknek lehet beleszólásuk. Az szavazzon, aki viseli is a döntése következményét.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó

Aljassági különdíj Semjén Zsoltnak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük