Az “SZDSZ hullák” és a Szondi teszt - Városi Kurír

Sorting by

×

Az “SZDSZ hullák” és a Szondi teszt

Írtam egy cikket, aminek az volt a címe: “A volt SZDSZ egy részének szerepe a bukásban”. Ebben kifejtettem, hogy a volt SZDSZ tagjainak jó része kritikátlanul, saját korábbi értékeit meghazudtolva tolta a nárcisztikus, pszichopata MZP-t az előválasztás során az egész országban, de főként Budapesten. Ennek oka a saját Gyurcsány-fóbiájuk volt.

Hirdetés

Az eredményt látjuk

Ezzel már az előválasztás alatt szétverték a korábbi, az első fordulóban fennálló emelkedett hangulatú ellenzéki együttműködés. A teljesen esélytelen, magát korábban “legelhivatottabb fideszesnek” nevező MZP-t tolták Dobrev helyett. Annak ellenére, hogy az előválasztás első fordulójában Dobrev 85 körzetet nyert, míg MZP kettőt.

Nem vettek észre, hogy az az Orbán rángatja őket marionett bábuként Gyurcsány gyűlöletüknél fogva, aki ellen állítólag ők is harcolni akartak.

Magam is megosztottam a saját oldalamon a dolgozatot, illetve mások is megosztották ellenzéki fb oldalakon. A hozzászólások legnagyobb többsége támogató jellegű volt, de persze elítélők is megjelentek. Volt aki elve SZDSZ gyűlölettel vádolt. Aki persze képes lett volna objektíven értelmezni a szöveget, az láthatta volna, hogy nem az egész SZDSZ tagságról írtam, hanem annak egy részéről. Ami már a címből is kiderülhetett volna annak, aki nem hazudni és vagdalkozni akart sértett önérzete miatt.

Ezen kívül név szerint megneveztem Demszky Gábort és Kuncze Gábort, mint jó példát, akik nem szálltak fel erre a semmibe induló hajóra. Márpedig ők a volt SZDSZ emblematikus alakjai.

De az MZP-t toló és ezzel az ellenzék soha nem látott, országos bukását okozó személyek persze támadnak most is rendületlenül, sokszor cinikus, pökhendi, trágár, bunkó stílusban. Nem sorolok neveket.

Megvan a szerencsétleneknek a maga szellemi és erkölcsi baja…

A jelenség oka számomra egyértelmű

Freud nagyon pontosan leírta az elfojtás, mint lelki folyamat működését. Ezen alapul a zseniális magyar pszichiáter, Szondi Lipót által kidolgozott és róla elnevezett Szondi teszt. A teszt lényege, hogy a vizsgált személy elé tesznek több fényképet egy csomó rossz arcú emberről. A fotók csupa lelki betegségben, torzulásban szenvedő embert ábrázolnak. Van ott depressziós, pszichopata, skizofrén stb.

Ezután azt az utasítást adják a vizsgált személynek, hogy válassza ki azokat, akiket leginkább elutasít, akik leginkább nem tetszenek neki.

A kiválasztott fotók alapján meg lehet mondani pontosan, hogy az alany melyik lelki betegségben szenved, vagy melyikre hajlamos. Aki depresszióra hajlamos, az a depresszióst fogja kiválasztani, mint leginkább nem kedvelt személy és így tovább. Ez az elfojtás miatt van. A képen látható személyek mind rosszarcúak, de azt választja ki mindenki, aki legjobban hasonlít hozzá belsőleg. Ezt viszont nem ismerheti be, ezért elfojtja az érzéseit. Minél inkább jellemző rá az adott betegség, annál visszautasítóbb lesz, mert saját bűntudatát, érzéseit akarja leplezni!!!

Ugyanilyen Szondi tesztként működött az én írásom is

Pontról pontra, tényszerűen levezettem, hogy ha nem is kizárólagosan, de az ő magatartásuk vezetett az ellenzék bukásához. Ezt persze nem akarják sem tudatosan, sem tudattalanul elismerni. Mert akkor be kellett volna látni, hogy mekkora marhaságot csináltak Gyuuuurcsány fóbiájukra visszavezethetően. Ha elismerik, akkor szégyellni kellene magukat. Nagyon. Megbuktatták az ellenzéket és Orbán játékszerei voltak, aki hülyét csinált belőlük.

Hát ez tényleg rossz érzés lehet annak, aki magát ellenzékinek, szabadságharcosnak képzeli, mint az SZDSZ hullák.

Ez nem egy felemelő érzés, mondhatni nagyon szar lehet most nekik. Pláne ha valaki országosan is ismert, vezető értelmiséginek tartja magát pl.a saját szakmájában is. Hát el kell fojtani, ahogy Freud le is írta. Azt az embert kell megtámadni az elfojtása sikeres működése érdekében, aki előidézte bennük ezt az érzést. Vagyis engem. Pedig van egy bölcs magyar mondás:

“Ne a tükröt átkozd, ha képed ferde!”

Hát ilyen egyszerű ez a történet kedves Barátaim!

Engem a jogászi szakmám, arra tanít már több mint harminc éve, hogy ne higgyek el semmit senkinek kritika nélkül. Egy tárgyalóteremben egy bünető ügyben legalább négy szereplő van. A vádlott, a védő, az ügyész és a bíró. Csak az lehet jó ügyvéd, aki céljának elérése végett a sajátján kívül a többiek fejével is tud gondolkodni, bele tud helyezkedni az ő pozíciójukba. Az SZDSZ hullák teljesen benézték a magyarországi politikai helyzetet. Ezzel váltak Orbán bábjává, amit nem akarnak beismerni, mert szar érzés az ilyesmi. Az önreflexió, a szembenézés teljes hiányát rótta fel neki Vásárhelyi Mária is korábbi írásában. Igaza volt.

Úgyhogy nyugodtan lehet engem tovább köpködni. De nem én okoztam magyar ellenzék soha nem látott méretű bukását MZP elvakult, kritikátlan istenítésével és támogatásával!

Ezen kellene elgondolkodni! De nem képesek rá. Ahogyan leírtam korábban, Orbán pedig röhög. Nem rajtam, mert engem egy percig se tudott hülyére venni! Rajtuk!!!

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.