Az UEFA szivárványszínűre változtatta a logóját! - Ez nem Orbán napja és még messze az éjfél! - Városi Kurír

Sorting by

×

Az UEFA szivárványszínűre változtatta a logóját! – Ez nem Orbán napja és még messze az éjfél!

Az UEFA korábban megtiltotta, hogy szivárványszínekben világítsák ki a müncheni Allianz Arénát. Most azt írták, hogy szerintük maga a kezdeményezés volt politikai indíttatású.

Hirdetés

Szivárványszínűre változtatta logóját az Európai Labdarúgó-szövetség

“Az UEFA ma büszkén viseli a szivárvány színeit”

– írták a Twitteren.

A labdarúgó-szövetség a torna kezdete óta most először változtatta meg a logóját, éppen azon a napon, amikor pont a szövetség döntése miatt nem lehet szivárványszínűre kivilágítani az müncheni Allianz Arénát a Németország–Magyarország-találkozón.

Az UEFA azt írja, hogy sokan politikai döntésnek tartották, hogy elutasították a müncheni stadion “átfestését”, de álláspontjuk szerint maga a kérés volt politikai jellegű, ezért nem hajtották végre.

A szivárvány nem egy politikai szimbólum, ezzel jelezzük egy sokszínűbb és befogadóbb társadalom iránti szilárd elkötelezettségünket”

– írták a bejegyzésben.

München városa

a múlt héten kedden Magyarországon elfogadott, homofób kitételeket is tartalmazó, hivatalosan a pedofilok ellen irányuló törvény ellen tiltakozott volna a stadion világításával. Végül az UEFA megtagadta a kérést, mondván, magukat politikailag semleges szervezetként tartják számon, így nem kívánnak belefolyni az ügybe.

A labdarúgó-szövetség állásfoglalása után több német város is úgy döntött, hogy kivilágítja a stadionját a meccs idejére,

sőt még a Barcelona focicsapata is beszólt az UEFA-nak a döntés miatt. Azóta a holland válogatott is közölte, hogy szivárványos karszalaggal focizik majd Budapesten a holland csapatkapitány a kieséses szakaszban, a magyar gazdaság motorjai pedig szivárványszínű logókkal mutatnak fityiszt a kormánynak és az UEFA-nak.

Erre válaszul három stadion és az Operaház egy része is nemzeti színekben fog virítani a német–magyar meccs alatt,

de még Orbán Viktor is azt kérte a német politikusoktól, hogy fogadják el az UEFA szivárványtilalmát. Érdekesség egyébként, hogy a magyar miniszterelnök a várakozásokkal ellentétben nem tekinti meg a helyszínen a meccset, és nemzetközi sajtóértesülések szerint Georgia Melonival, az szélsőjobboldali Olasz Testvérek párt elnökével fog Brüsszelben vacsorázni.

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen szerdán szégyenteljesnek nevezte a magyar törvényt, és jelezte, hogy az uniós intézmény levélben fogja figyelmeztetni a magyar kormányt a jogszabály az uniós jogot sértő, diszkriminatív részleteire.

Kapcsolódó

Forrás

szivárvány

Hirdetés
átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.