Az újbudai Fidesz-KDNP színt vallott: csúnya dolog közpénzen politikai véleményt közölnie a médiának

Nem egy újabb comig out-al van dolgunk, sokkal inkább az zavarja a hölgyeket-urakat Újbudán, hogy az országban megszokott Fidesz-egyeduralkodástól eltérően, a kerületben nem vehették át a hatalmat az önkormányzat újságja felett, így abban a városrész hírei mellett olyan hírek is helyet kapnak, amit nem a regnáló kommunikátorai írnak. Azért az érdekes, hogy ezek szerint ők is tisztában vannak azzal, hogy miként kellene működni a közszolgák-uralta sajtónak…..

Fidesz-KDNP: “felháborító…”

“Újbuda nevét megszégyenítve, közpénzen nyilvánít politikai véleményt közéleti lapjában a kerület vezetése…”

-csap bele a lecsóba közleményében a regnáló újbudai kirendeltsége, majd folytatja….

“Felháborító, hogy az újbudai önkormányzat által kiadott közéleti lapban már a látszatra sem ügyelnek, és az a kerület vezetésének politikai szócsövévé vált. Abban a kiadványban, amely a kerület minden polgárának tájékoztatását kellene, hogy szolgálja, rendre az a baloldali retorika köszön vissza, amelynek valóságtartalma távol áll a valóságtól.

A szándékosan helyesírási hibával megjelentetett főcím ismét egy olyan durva véleménynyilvánítás, amit a kerületben élőket politikai hovatartozástól függetlenül tájékoztatni szolgáló lap nem engedhet meg magának! A kiegyensúlyozott tájékoztatás elve és gyakorlata is sérül, amely ezek szerint nem célja a szerkesztőknek.”

Ami valójában történt….

A december 7-én megjelent újság közösségi oldalán ezt találtuk:

“Úlybuda újság – bizony, ez így hibás. Ám ha nem lesz tanár, hogy tanuljuk meg. Ezzel a fejléccel – persze pirossal javítva – jelent most meg lapunk, hogy felhívja a figyelmet a pedagógusok fontosságára.

Beszámolunk a sikeres adventi vásárról, ahol december 24-ig remek programok várják az odalátogatókat. Arról, hogy miként alakul a kerületben a parkolási rendszer. Formálódik a Bartók negyed – milyen lesz húsz év múlva? Mit jelent a nyugdíjasoknak az infláció?”

A kerületi Fidesz-KDNP-sek szerint nem közérdekű információ, hogy mi lesz a kerület nyugdíjasaival, vagy, hogy a parkolás miként alakul a kerületben, esetleg, hogy az adventi időszakban milyen programokat találtak ki, hogy az ünnep minél több lakosnak valóban ünnep lehessen? Vagy csak az szúrta a fidesz-szemet, hogy a mindenkit valamilyen módon érintő tanár-diák megmozdulásokról is tájékoztattak?

Tovább is van…..

“Minden bizonnyal a lapot kiadó polgármester előtt nem ismeretlen ez az elfogultság, de a mostani eset világosan mutatja, hogy

szintet lépett az egyoldalú véleményközlés,

ezért felszólítjuk László Imre polgármestert, hogy

haladéktalanul vonja vissza Molnár Krisztina ügyvezető és Tóth István Gergely főszerkesztő kinevezését, mert nem alkalmasak a patinás lap értékeinek megőrzésére.

Ez a lap így, ilyen tartalommal, nem méltó Újbuda nevéhez és közösségének értékeihez. A Fidesz-KDNP újbudai képviselőcsoportja”