Az újpesti alpolgármester szívügye az esélyegyenlőség

Bedő Kata, a  IV. kerület kultúráért, oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármestere nap, mint foglalkozik a digitális oktatási támogatásával helyben.

Bedő Kata szerint, “akinek nincs a kezében olyan eszköz, amivel maximálisan helyt tud állni, az nagy hátrányba kerülhet. Azokban a családokban pedig ahol több gyermek van, szinte lehetetlen mindenkinek, minden nap több órára okostelefont, asztali számítógépet vagy laptopot adni, hiszen sok család eleve nehéz anyagi helyzetbe került, így biztosan nem tudják megoldani ezt a nagy összegű vásárlást.”

Az újpesti nagycsaládoknak, akiknél három, vagy több gyermek van, a kerület igyekszik még egy számítógépet biztosítani. A napokban ezek a számítástechnikai eszközök 25 nagycsaládhoz jutnak el.

Bedő Kata: Szívügyem az esélyegyenlőség, szívügyem az, hogy egy gyermeket se érjen hátrány

“Ma egy ötfős családnak át is adtuk az ajándék laptopját. Remélem, hogy ezáltal kényelmesebb, nyugodtabb tanulási lehetőséget biztosítunk a diákoknak, segítve azt, hogy a plusz eszközzel biztosan minden házi feladat időben elkészüljön.”

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük