Az Üvegtigris producere a Gyurcsány-filmről: ez a produceri szakma lejáratása! - Városi Kurír

Sorting by

×

Az Üvegtigris producere a Gyurcsány-filmről: ez a produceri szakma lejáratása!

Kovács Gábor szerin az elmúlt harminc évben sikerült megúszni a kurzusfilmeket, de Kálomista filmje a 2006-os eseményekről az lesz. Szerinte a rendszerváltás óta ez az első olyan produkció, ami egyértelműen politikai szándékkal készül.

Hirdetés

A Fehér tenyér, a Bár, az Üvegtigris trilógia producere szerint….

Kovács Gábort -aki egyebek közt Hajdu Szabolcs, Török Ferenc, Forgács Péter, Fliegauf Bence és Mundruczó Kornél filmjeiben is közreműködött- az Index kérdezte többek között a Gyurcsány-filmről, amit Kálomista Gábor támogatói pénzekből készít el. Mindenekelőtt azonban arról beszélt, hogy nagyon sajnálja, hogy a Nemzeti Filmintézet elkaszálta több olyan rendező (Pálfi György, Török Ferenc) tervét, akik korábban már bizonyítottak. A producer szerint a Filmintézettől kell megkérdezni, milyen prioritások alapján döntenek, viszont vannak biztos befutók.

„Mindenki tudja a filmszakmában, hogy ha Rákay Philip, Bayer Zsolt, Eperjes Károly, pályázik, az várhatóan sikeres lesz. Vannak preferált producerek, mint Lajos Tamás, Kálomista Gábor, akik szinte minden döntési folyamatnál ott vannak, nyertesként”

Fej helyett az ülep…?

Kálomista az őszödi beszéd eseményeiről készülő produkcióra nem adott be pályázatot, aminek Kovács Gábor szerint stratégiai háttere van.

„Kollégáim jelentős részével ellentétben nekem nincs bajom azzal, hogy készül egy Gyurcsány-film. Nekem a helyzettel van bajom. Az eltelt harminc évben vezette a filmszakmát Grunwalsky Ferenc, Andy Vajna, most Káel Csaba. Volt sok vita, de eddig kibekkeltük a kurzusfilmeket. Tehát a rendszerváltás óta ez az első olyan film, ami egyértelműen politikai szándékkal készül”

– nyilatkozta a lapnak a filmes.

„…ez a produceri szakma lejáratása…”

A producer elmondta, hogy nehezen tudja elképzelni, hogy minőségi lesz az eredmény, de nem zárja ki ennek lehetőségét. Szerinte

„ez a produceri szakma lejáratása”,

miközben más producerek díjakat hoznak el csúcsfesztiválokról.

„Kell gyomor egy kurzusfilmhez, de tudjuk, hogy a Kálomistának van. Egy igazi producernek felelőssége van a szakmával szemben, hogy mit vállal be és mit nem, illetve mibe kényszeríti bele a többségében bajban levő kollégákat”

– tette hozzá Kovács Gábor. Az Index korábban Kálomistával is készített interjút, aki cáfolta, hogy propagandafilmről lenne szó, hangsúlyozta, hogy nincsenek politikai céljai.

Forrás

Kapcsolódó

 

üvegtigris

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Az Üvegtigris producere a Gyurcsány-filmről: ez a produceri szakma lejáratása!

  • 2021.06.11 - 16:42
    Közvetlen hivatkozás

    kálomista egy szar alak, csak rá kell nézni a pofájára és mindenki láthatja hogy egy alkoholista! Eladta magát a törpe fasiszta mocsoknak pár millióért, igenis politikai mocskolódó “filmet” gyárt majd mikor kifizetik neki a júdás pénzt, “boldognak” érzi magát hogy van miből bepiálnia! ENNYI!!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.