A magyar tenger sokunk nyári nyaralásának helyét jelenti. Eddig a tóhoz is lemehetett, aki fürödni vágyott, nemsokára már csak akkor, ha fizet érte Mészáros Lőrincnek és a mögötteseknek. A Balaton bekebelezve!
[mnky_ads id=”10551″]

Mészáros zsebében a Balaton part

A csütörtökön megjelenő heti Magyar Narancs címlapsztorija körbejárja, mit és hogyan szerzett meg a Balaton környékén a Mészáros Lőrinc és Tiborcz István nevével fémjelzett Orbán-közeli üzleti kör. A kormányfő jó barátja és a veje már 14 kemping és 10 szálloda tulajdonosa a Balaton körül, de a portfólióban van borászat, kikötő és golfpálya is.
[mnky_ads id=”10552″]
A tömegek nyaralóhelyéből az elmúlt években egyre inkább a kiváltságosok pihenőhelyévé vált a Balaton. Eltűnőben vannak a szabadstrandok, a kempingeket beépítik, ezzel pedig egyértelműen a szegényebb rétegek szorulnak ki a tó mellől.

2016-ban került a felcsúti polgármesterhez az ország egyik legnagyobb szállodalánca, a Hunguest Hotels.

Többek között a lánc­hoz tartozik a négycsillagos Balatonal­mádi Hotel Bál Resort (a település szívében, egy ősparkban található, 200 méterre a tótól), a szintén négycsillagos Hotel Pelion Tapolcán, a felújítás alatt álló part menti Hotel Helikon Keszthelyen, valamint további három szálloda a Balaton vonzáskörzetében (a hévízi Hotel Helios és Hotel Panorama, valamint a zalakarosi Hotel Freya).

A teljes lánc (tehát a nem Balaton-környéki szállókkal együtt) tavaly 15 milliárd forintra növelte árbevételét (ez 1,5 milliárddal több, mint 2016-ban), miközben a vendégéjszakák száma közel 90 ezerrel emelkedett.

2017-ben lett Mészárosé a Balatontourist.

A Balatontouristhoz tartozó három cég főleg part menti kempingek üzemeltetésével foglalkozik. A társaság 106 hektárnyi Balaton-parton 5200 kempinghely, 500 bungaló és 200 mobilház felett rendelkezik. A kempingek és üdülőfaluk körbe­ölelik a tavat, hiszen a Balatontouristhoz tartozik a balatonfüredi Füred Kemping, a bala­ton­akali Strand-Holiday Kemping, a révfülöpi Napfény Kemping, a keszthelyi Zala Kemping és Üdülőfalu, a balatonberényi Naturista Kemping, a balatonalmádi Yacht Kemping, a balatonszemesi Vadvirág Kemping és Üdülőfalu, a zamárdi Mirabella Kemping, a siófoki Aranypart Kemping és Üdülőfalu, valamint a Zalakarosi Termál Kemping is.
[mnky_ads id=”10553″]
Részletes beszámolót olvashat a Magyar Narancsban.

(forrás: magyarnarancs.hu)

Ma újabb 42 milliárdot nyert Mészáros Lőrinc

Ez az év is jól kezdődik – mármint Mészáros Lőrincnek

MSZP: legyen moratórium a Balaton partján a beruházásokra! 

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Csak azt nem értem,hogy akkor minek a vasút. A maffiózók nem vonattal járnak Balatonra Ha a prolikat kizárják,akkor vasútállomások sem kellenek, úgysem szállhat ott le senki

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét