Nem, hogy egészséges, kifejezetten ártalmas az egészségre a Norbi Update1 termékcsalád. Legalábbis ezt állítja dr. Patay Gábor. Az orvos most a Facebook-on próbál károsultakat toborozni. Egyelőre nem sok sikerrel.

Patay kontra Schobert

Patay doktornak nem először akadt a torkán a Norbi-kaja. Időt, energiát és kreativitást nem sajnálva évek óta azon fáradozik, hogy bebizonyítsa, a Schobert Norbert nevével fémjelzett Update1 termékcsalád káros az egészségre. Nem kevesebbet állít, mint hogy

„vásárolt közvéleménykutatásokkal, mások fenyegetésével és lejáratásával befolyásolható emberek tömegeivel eteti ezt a szutykot”.

„Igazi rohadék vagy.” Ezt még májusban írta Facebook-oldalán Schobert Norbertnek címezve Patay Gábor. Mint arról a delmagyar.hu akkor beszámolt, a személyeskedésektől sem mentes levelében az orvos azt írja:

„az Update atyja azt hirdeti, büntetlenül ehet mindenki édeset, a megoldás az édesítőszer. És ostoba emberek hada hallgatja, miközben elsőként tönkremegy a bőrük, begyulladnak a beleik, és minőségileg éheznek. De hát kit érdekel, ha közben lefogynak? (…) Ja, hogy közben már van néhány kísérlet, ahol rövid távon is rákos elfajulást okoznak? Na és? Nem hizlal (…) És kajálják, hiszen függővé tesz. Még a cukornál is jobban, mert a függőséget már az idegrendszer útján fejti ki.”

A cukor drog? Vagy mégsem?

Az orvos azt is leírta, hogy a cukor nemhogy nem drog, de nélkülözhetetlen a szervezet működéséhez. Az ipari élelmiszer viszont hosszan tartó gyulladást okoz a szervezetben. És hiába van benne kalória, ha valódi tápanyagot nem tartalmaz. Éppen ezért egyre több a beteg – a szerző szerint Norbi miatt is.

„Amit árulsz, az hulladék! Nem vitatja senki, hogy fogyni lehet tőle, csak azt mondjuk, hogy életveszélyes”

– fogalmazott Patay, aki szerint csoda, hogy Norbit nem jelentették még fel kuruzslásért.

Akkor Schobert Norbert ügyvédje úgy reagált, hogy ezekkel a kijelentésekkel a doktor nekimegy a teljes magyar élelmiszergyártásnak, és annak a 64 gyártócégnek is, amelyekkel együtt dolgozik. Kiemelte: minden forgalomban lévő élelmiszert bevizsgál a Nébih, a cég 14 év alatt soha semmilyen büntetést nem kapott. Patay kirohanásai miatt pedig bírósághoz fordult, és több millió forintos sérelmi díjat követel.

Úgy tűnik, most újabb fordulójához érkezett a Patay-Schobert összecsapás. Az orvos ezúttal a Facebook-on kéri a károsultak közreműködését az általa indítandó jogi eljáráshoz. Ezúttal bíróság előtt akarja véleményét bizonyítani, ehhez kellenének a személyes tapasztalatok. Azt kéri az Update1 terméket fogyasztóktól, hogy 10-15 mondatban fogalmazzák meg, mikor és miért kezdték enni a szóban forgó – ahogy fogalmaz – „ipari hulladékot”, és mit tapasztaltak közben.

Nem tudni pontosan, hányan tettek eleget Patay doktor felhívásának, de a közösségi oldalán mindössze néhány tucatnyi megosztás látható, hozzászólás pedig alig érkezett. A történetnek némi „fénytörést” ad, hogy az emberiséget a Norbi-kajáktól már-már betegesen féltő doktor is hasonlóban utazik éppen. Jelesül élelmiszert gyárt. Orvosi praxisát feladva, néhány éve gazdálkodásba kezdett. Az általa vezetett Cservölgy Majorban antibiotikum-mentes termékeket állít elő. Legalábbis addig, amíg nem jön valaki, aki megvádolja, hogy mégsem olyan egészségesek az élelmiszerei, mint azt hirdeti a harcoskodó doktor…zsiság) úgy, hogy többször felmerült a termékei kapcsán, hogy azok szervezetre gyakorolt hatása épp a meghirdetettel ellentétes.

Fontos!

Ahhoz, hogy bizonyítani lehessen azt, hogy az Update1 termékek kétséget kizáróan betegséget okoznak, megfelelő körülmények között kellene emberek ezreivel ezt az ipari hulladékot etetni. Ezt a józan ész (és az orvosi etika) nem teszi lehetővé. Norbi ezt használja ki. Nagyszámú beteg esetén – akik ezt a szutykot fogyasztották – azonban célszerű egy gyártónak kideríteni, hogy van-e, lehet-e összefüggés az egészségkárosodások és az ő termékei között. Erre ghóf Sóber’ Nhóber’ nem volt hajlandó, inkább vásárolt közvélemény-kutatásokkal, mások fenyegetésével és lejáratásával próbált a maga egyszerűségével ezen túllépni.

A per arról szól, hogy egy magasabb társadalmi érdek céljából mi megengedett abban az esetben, ha egy gyógyhatásúnak beállított és minden pénzügyi erőforrással marketingelt termékkel kapcsolatban egészségügyi kockázat merül fel.

Arra kérlek Titeket, hogy küldjétek el nekem néhány sorban a történeteteket, ha úgy érzitek, hogy azt az eljárás során felhasználhatom. Mindössze 10-15 mondatban: mikor, meddig, milyen indíttatásból, pontosan mely termékeket fogyasztottátok, mit tapasztaltatok kezdetben és mit később, milyen objektív panaszaitok lettek, milyen betegségetek alakult ki. A privát üzenetben küldött információt bizalmasan kezelem.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét