Baján a város cége tépte le az LMP plakátjait

A Bajai Kommunális Kft. dolgozói szedték le február 22-én az LMP választási plakátjait a város valamennyi utcájában a lámpaoszlopokról. Ez a tevékenység jogtalan volt, állapította meg az ügyben illetékes helyi választási bizottság. Az LMP helyi szervezete újra kirakja hirdetményeit, és a költségek megtérítését követeli a kft.-től.

A kft. egyébként azért szedte le a plakátokat, mert egy 2008-as helyi rendelet megtiltotta, hogy bárki is hirdetményeket tegyen a bajai lámpaoszlopokra. Később azonban a módosított választási törvény semmissé tette ezt a helyi jogszabályt. Erről a kft. vezetése állítólag nem tudott, ezért adtak utasítást a cég dolgozóinak a plakátok eltávolítására.

Ikotity István, az LMP bajai jelöltje úgy véli, hogy valójában nem a kft. vezetői adtak parancsot a több mint 300 plakát leszedésére, hanem a város kormánypárti polgármestere, Fercsák Róbert.

A város első embere a Népszavának cáfolta ezt a feltételezést, Fercsák azt állította: nem adott ilyen jellegű utasítást, s a plakátok eltávolításáról már csak utóbb értesült. Ikotity szerint viszont a városban nem találunk olyan embert, aki elhinné, hogy a polgármester ukáza nélkül a kft. vezetői bele mertek volna fogni ebbe a törvénytelen munkába.

(Forrás: Népszava)

Kapcsolódó:

Kormányközeli cégek szinte minden plakáthelyet megvettek a kampányra

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük