Újabb bajba sodort Orbánék felelőtlen oltás-stratégiája több száz magyar munkavállalót!

Az osztrák téli síszezon fontos közreműködői évtizedek óta a magyar munkavállalók, ám Orbánék felelőtlen oltási stratégiája következtében, amelyet komoly mértékben építettek az EU-ban nem elfogadott orosz Sputnyik, és a kínai Sinopharm vakcinákra, ennek a gyümölcsöző együttműködésnek vége szakadhat, ha csak…

Nem kis szám!

A pandémiát megelőző 2019-es síszezonban több mint 400 munkavállalási engedélyt adtak ki magyaroknak Salzburg környékén

-írta meg az ORF.

Ezek közül az idénymunkások közül alighanem sokan hiányoznak majd az idei télen, a síközpontok legkülönbözőbb posztjairól, mert az EU-ban nem elfogadott vakcinával oltották őket, ezzel az osztrák szállodásokat is komoly kihívás elé állatják.

Az osztrák  szállodaszövetség munkatársa Walter Veitmár tájékoztatta a térség kormányzóját is a problémáról, aki ígéretet tett a gond gyors orvoslására.

Megoldást jelenthet a tesztelés

Ugyanakkor Ausztriában a gyakorlatban átmenetileg megoldást jelenthet az antitest tesztek készítése. Az osztrák szabályozás ugyanis – jó néhány EU tagállammal ellentétben – a hivatalos laborban elkészített pozitív antitest teszteket is elfogadja 90 napon keresztül. A keleti vakcinával beoltottak, ha pozitív antitest tesztet tudnak felmutatni, ugyanolyan elbánásban részesülnek mint a fertőzésen átesettek vagy a beoltottak az ország területén

– írja a témában a Napi.hu.

Tavasz, nyár, de mi lesz télen?

Csaknem 7 ezer fővel nőtt májusban az Ausztriában munkát vállaló magyar állampolgárok száma, ekkora növekedésre utoljára csaknem egy évvel ezelőtt, tavaly júniusban volt példa. Év/év alapon, vagyis 12 hónap alatt még nagyobb a változás, 14 449 fővel bővült a magyarok létszáma, amire valószínűleg még soha nem volt példa az adatok közzététele, 2012 óta.

munkavállalók

Emlékezzünk csak milyen magabiztosan jelentette ki az oltási akciók kezdetén a magyar miniszterelnök, amikor már tudható volt, hogy az unióban szinte sehol nem fogadják el a Szputnyik és a Sinopharm oltásokat, hogy a magyar beoltottakat mindenhova beengedik majd, és ez lett belőle.

Kapcsolódó

 

munkavállalók

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük