BlogbazárKiemelt hírek

Bajnai Gordon: …akiket a valóság is érdekel arról, hogy mi történt – és hogy mi nem történt!

Bajnai Gordon válasza a fideszes Kovács Péter vezette vizsgálóbizottság 29 kérdésére

Megszólalt csütörtök este Bajnai Gordon volt miniszterelnök, mivel „a Fidesz-média” a napokban több cikkben foglalkozott személyével „az általuk »Városháza-gate«-ként emlegetett ügy keretében”. Mint Facebook-bejegyzésében írta, „a nyilvánvalóan titkosszolgálati eszközök és módszerek segítségével készült eddig közzétett karaktergyilkos-dokumentumok kapcsán az alábbi tényekkel kívánom segíteni az ügy iránt objektívan érdeklődők tisztánlátását”.

“A Fidesz-média a napokban több cikkben foglalkozott személyemmel a

z általuk „Városháza – gate”-ként emlegetett ügy keretében. A nyilvánvalóan titkosszolgálati eszközök és módszerek segítségével készült eddig közzétett karaktergyilkos-dokumentumok kapcsán az alábbi tényekkel kívánom segíteni az ügy iránt objektívan érdeklődők tisztánlátását:

  • Gansperger Gyulával először, mint az első Orbán-kormány állami vagyonkezelésért felelős vezetőjével találkoztam 1998-ban, amikor a Richter, OTP, MOL tőzsdei kibocsátásainak tanácsadója voltam. Később 2003 és 2005 között együtt dolgoztunk a Wallis csoportnál. A Wallistól való 2005-ös távozásom után kapcsolatunk szórványos volt.
  • Ez év nyarán Gansperger Gyula azzal keresett meg, hogy vállalkozása a leggazdagabb magyarországi befektető család által irányított cégcsoporttal működik együtt ipari infrastruktúra és ingatlanfejlesztési projektekben. Jelezte, hogy a cégcsoport egyik fő tulajdonosa szeretne bemutatkozni nekem személyesen és kérte, hogy vegyek részt egy rövid találkozón. A meghívást elfogadtam.
  • A találkozóra a nyár végén került sor, a cégcsoport székhelyén. Vélhetőleg itt készült a Fidesz-médiában ma publikált fotó (amely leginkább a felvétel készítőit leplezi le: nyilvánvalóan egy gondosan előkészített titkosszolgálati jellegű megfigyelési akció, tudatos provokáció zajlott).
  • A találkozón a bemutatkozáson túl két téma merült föl. Elsőként az, hogy az a nemzetközi tanácsadó cég, amelynek már évek óta Londonban az egyik vezetője vagyok, tud-e segíteni a befektetőcsoport infrastruktúra jellegű projektjeiben. Az általuk felvetett befektetési projektek ismertetése során világossá vált, hogy ebben nem tudunk közreműködni, mivel a londoni tanácsadó cég ebben a régióban nem aktív és a tevékenysége is más szektorokra irányul.
  • A találkozó második részében véleményemet kérték egy, a budapesti Városházával kapcsolatos fejlesztési elképzelésük politikai megvalósíthatóságáról, esélyeiről. Először világossá tettem, hogy ebben az ügyben nincs befolyásom, közvetítői szerepem. A beszélgetés során azt is kifejtettem, hogy az én helyzetértékelésem szerint egy ilyen szimbolikus jelentőségű épületet érintő beruházás a jelenlegi irracionális politikai környezetben mindenképpen politikai támadások kereszttüzébe kerülne. Végezetül hangsúlyoztam, hogy függetlenül az aktuális helyzettől egy ilyen fejlesztés csak átfogó politikai konszenzus mellett és teljesen átlátható folyamatban lehetne egyáltalán megfontolás tárgya a döntéshozók részéről.
  • A találkozót követően további kapcsolatfelvételre nem került sor.

Mindezeket azért kívántam leszögezni, mert a múltban már többször voltam alanya politikai lejárató kampányoknak

Ismerem a működésüket: eredeti szövegkörnyezetükből kiragadott mondatok, összevágott hangfelvételek, fokozatos szivárogtatás, sejtetések, elferdített tények, állandósult negatív jelzők – mindez a Fidesz-média szőnyegbombázásával terítve… attól tartok, hogy ez a lejárató kampány csak bemelegítés ahhoz, amit a vesztét érző NER bevet majd a választásokhoz vezető hónapokban.

Ezzel a bejegyzéssel tehát azt a célt szeretném elérni, hogy azok, akiket a valóság is érdekel, első kézből tájékozódhassanak, arról, hogy mi történt – és hogy mi nem történt.”

-zárta bejegyzését Bajnai Gordon.

A kommentekből….

“Tisztelet! A lejárató gépezet önmagát buktatja le.”

“A korpa közé keveredett kabát lopás tipikus esete..”

“Érdekes! 2006-óta a legelső ilyen lejáratókampány mérgezi a lelkünket, azóta mégsem állt ki senki a legelső áldozat mellett! Azóta hogy tudja mindenki, hogyan védekezzen! De az első áldozatot azóta is köpködi minden új delikvens! Amúgy meg már egyre irracionálisabb, hogy a fidesz elleni védekezés már-már Pelikán József-i magasságokba röpteti a nyilatkozatokat 2021-ben, egy elvileg demokráciában… Ezt a mocskos, alattomos, hazug, gyűlöletkeltő kormányt el kell már zavarni a p****ba!”

“Országunk legnagyobb veszte, hogy on mar nem vállal politikai szerepet. Hozzáteszem, teljesen megértem.”

“Köszönet az őszinte tájékoztatásért! Megdöbbentő. Mi lesz itt még áprilisig⁉️A fidesznél még mindig van lejjebb???!!! Pedig már nagyon mélyen vannak!!”

“Ez magyarázza, miért csak fotó került ki erről a beszélgetésről. Az elhangzottakkal legfeljebb magukat járatták volna le a felvétel készítői.”

“Nagyon örülök a szíves tájékoztatásnak, még úgy is, hogy személyemben soha nem kételkedtem Önben. Ellenkezőleg a nagyjából egy éves miniszterelnöksége idején elért eredményeket köszönöm.”

“Engem az érdekelne, hogy hogyan jut eszébe a “leggazdagabb magyarországi befektető család” meghívását elfogadni? Mégis, mire számított? Én nem vagyok ilyen menő nemzetközi tanácsadó, de nigériai trónörökösök leveleire már rég nem válaszolok…”

“Azt hiszem Ön is ott lehetett az ellenzéki kormányfő jelöltek listáján. Készültek Önből is.”

“Csatlakozom, korrekt. Effélét a másik oldaltól soha nem láttunk, és az eddigi tapasztalatok, alkalmazott módszereik alapján soha nem is várhatunk. Ezen túl képzeljünk el egy rogán nevű parasztgyereket londoni tanácsadóként később… Ugye? Vicc volt.”

“Sajnos akinek kellene az nem olvassa. Élénken emlexem arra, amikor egy vén csavargó libával a hóna alatt jelent meg mindenütt, ahol Ön járt. Hitvány rágalmazó, senkiházik. Sajnálom, de van igény erre a patkányságra.”

“Ennél már jobban nem tudják magukat lejáratni! Ők nem ismerik a minél lejjebb szót. ..Már anyira mélyre süllyedtek. “

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Bajnai Gordon: ...akiket a valóság is érdekel arról, hogy mi történt - és hogy mi nem történt!

Szólj hozzá!