Sorting by

×

Bajnai Gordon válasza a fideszes Kovács Péter vezette vizsgálóbizottság 29 kérdésére

Írásban válaszolt Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök a Városháza eladásának ügyében létrejött vizsgálóbizottság fideszes elnökének, Kovács Péternek, a válaszait pedig a Facebook-oldalára is kitette. Kovács összesen 29 kérdést tett fel Bajnainak, aki egy nyilvánosságra hozott titokban rögzített hangfelvétel szerint Gansperger Gyula korábbi fideszes gazdasági háttéremberrel a városháza megvételéről érdeklődő üzletemberekkel beszélgetett.

“Némi késéssel, közvetett úton és ezért a levelében megjelölt határidő után jutott el hozzám az Ön által vezetett Vizsgálóbizottság nevében Ön által feltett 29 kérdés. Így ezekre most van alkalmam válaszolni.

Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy:

 • A vizsgált ügyben a rólam készült, illegális módszerekkel lehallgatott hangfelvétel ügyében büntetőfeljelentést tettem, mert megítélésem szerint a felvételek készítése, illetve manipulált és megvágott nyilvánosságra hozatala kimeríti a Btk. 226/B. § és 422. §-a alapján üldözendő bűncselekményeket. A feljelentést a Rendőrség befogadta, a nyomozás elkezdődött, bízom benne, hogy az elkövetők és megbízóik személyére fény derül, függetlenül az általuk jelenleg betöltött pozíciótól.
 • A valóság megismerését az Ön által hivatkozott, értelemtorzítóan megvágott szövegrészek helyett a teljes hangfelvétel megismerése segíthetné, állítólag ez már a rendőrség rendelkezésére áll, remélhetőleg manipulálatlan változatban.
 • Az Ön által feltett kérdések egy része még közvetve sem kapcsolódik a Vizsgálóbizottság tárgykörébe, ezekkel úgy tűnik Ön inkább egyfajta politikai propagandát kíván szolgálni – ezeket alább külön jelzem.
 • Az Ön által feltett kérdések egy része tényként kezel olyan állításokat, melyek eleve hamisak és ezáltal manipulatívak. Ahol így van, ezt külön jelzem.
 •  A kreált üggyel kapcsolatos „szerepemről” korábban többször részletekbe menően megszólaltam a nyilvánosság előtt, alábbi válaszaimon túl javaslom, hogy korábbi nyilatkozataimat is tanulmányozzák. Szintén ide kívánkozik annak a meggyőződésemnek világossá tétele, hogy egy politikailag motivált, előre megszervezett, több elemében az úgynevezett „kompromat” módszert követő lejárató kampány folyik a fővárosi városvezetés ellen, ebbe engem tudatos provokáció révén kevertek bele, nyilvánvalóan nem függetlenül a közelgő választásoktól.”

Kovács kérdéssora és Bajnai tételes válaszai itt olvashatóak.

 

Bajnai Gordon válasza a fideszes Kovács Péter vezette vizsgálóbizottság 29 kérdésére

átver

Egy hozzászólás itt: “Bajnai Gordon válasza a fideszes Kovács Péter vezette vizsgálóbizottság 29 kérdésére

 • 2021.12.30 - 20:28
  Közvetlen hivatkozás

  Az első blikkre is világos volt, hogy ezt a lufit a fidesz fújta, egyrészt takargatni a kormány stiklijeit, mert amíg a fidesz-birka a Városháza-ügyön kérődzik, addig se foglalkozik mással. A Pegazus botrány előtt ott volt a vakcinákon,lélegeztetőgépeken való nyerészkedés, az óriási katyvasz az egészségügyben, a 30 ezer halott, (ami lassan 40 ezer lesz), a kormány járványkezelése, amit nem is lehet járványkezelésnek nevezni.
  Milyen beteg dolog az, ha a botcsinálta külügyér engedélyez vakcinát, a szakemberek helyett? De lehetne sorolni oldalakon keresztül a kormány/orbán balfék dolgait, de nincs értelme. Érdekes módon itt ülnek a nyakunkon 12 éve, és még mindig az előző kormányra mutogatnak. Orbánnak arra telt a tehetségéből ezalatt, hogy Európa majd’utolsó országává züllesztett bennünket. Remélem, előbb-utóbb mindenki tudni fogja, hogy hova tegye az X-et áprilisban

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.