Bajnai tízparancsolat-értelmezése

Az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) súlyos szabálytalanságokat talált az Elios Innovatív Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert közbeszerzésekben. A cég ebben az időben Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltsége volt. Kovács szerint Bajnai a hibás, mert  Tiborcz finoman szólva helytelenkedett.
[mnky_ads id=”10551″]

A bibi

A Wall Street Journal által megszellőztetett hír szerint az OLAF az Elios Innovatív Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert, uniós forrásokat felhasználó közbeszerzésekkel kapcsolatban tárt fel szabálytalanságokat. Az OLAF úgy tájékoztatott: a kétéves nyomozás során 35 projektet vizsgált meg, és nemcsak szabálytalanságokat tárt fel, de összeférhetetlenség is történhetett. A Legfőbb Ügyészség később közölte, „az illetékességgel rendelkező főügyészséghez” továbbítják az OLAF ajánlását.
[mnky_ads id=”10552″]
Kovács Zoltán kormányszóvivő a hírre reagálva azt nyilatkozta, hogy Magyarországon 2004 óta van lehetőség a közvilágítás fejlesztésére uniós forrásból, és az OLAF vizsgálata a Bajnai-kormány idején elindított és később is folytatott közvilágítási program pályázati felhívásait érinti.

„Ezeket a magyar hatóságok, az OLAF felvetéseit is figyelembe véve, 2015–16-ban egyszer már vizsgálták. Most az OLAF újabb vizsgálatot kér. Ahogy a korábbi, úgy a mostani vizsgálatot is támogatjuk. Az a helyes, ha a magyar hatóságok az OLAF minden felvetését kivizsgálják. A pályázati konstrukciót hasznosnak tartjuk, mert több vidéki településen is lehetővé tette a közvilágítás korszerűsítését”

A Magyar Nemzet talált rá Bajnai Gordon közösségi oldalán a megszólított reakciójára:

Talán valóban gondosabban jártunk volna el, ha a pályázatban feltüntetjük, hogy a pályázókra nézve kötelező a VII. számú parancsolat, a kormányszóvivőkre pedig a VIII. Persze azt gondoltuk elég, ha a Bibliában benne van…
[mnky_ads id=”10553″]
A VII. parancsolat a „Ne lopj!”, a VIII. pedig a „Ne hazudj, mások becsületében kárt ne tégy!”.

Kovács Zoltán Bajnaira verné a Tiborcz balhét

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük