Bakondi György megint behuhhantott a migrációval, neki nem szóltak, hogy a téma lejátszott?

Ismét felerősödhet a migráció a zöldhatáros útvonalakon a téli időszak közeledtével – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden az M1 aktuális csatornán.

Fel ne üljön neki!

Hozzátette: az illegális bevándorlókat elsősorban azért sürgeti a tél, mert hideg időben szükségelhelyezéseik lakhatásra nem alkalmasak. Arról persze nem beszélt Bakondi, hogy nem a tél indíthat új hullámot, hanem a magyar kormány által is hevesen támogatott,közel-keleti török agresszió. Orbán Viktor barátjának háborúja következtében máris több százezer kurd vált hontalanná.

Na ki a hibás, naná, hogy az EU

Hangsúlyozta: a folyamat megállításához szükséges lenne, hogy az Európai Unió a 2015 óta folytatott, elhibázott migrációs politikáján sürgősen változtasson, és hogy megoldásokat találjon a külső határok védelmére, az illegálisan Európában tartózkodók hazaszállítására. Ellenkező esetben az egyes országokban már torlódó migránsok, illetve a migránsok és a helyi lakosok között is konfliktusok veszélye állhat fenn – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a nagy csoportokban utazó migránsok a határokon való átjutásnál is kihasználhatják a tömegben mozgás előnyeit.
Kiemelte: ahhoz, hogy a migráció ne tegye ki ilyen nyomásnak az európai belbiztonsági rendszert és szociális hálót, fontos segíteni azokat az országokat, amelyekből nagy tömegben indulnak útnak bevándorlók.

Bakondi szerint káosz van

A belbiztonsági főtanácsadó szerint valamennyi migrációs útvonalon egy nehezen áttekinthető, veszélyes helyzet van kialakulóban. A téli időszak sürgetése miatt tömegek érkeznek Európába. Az unió határ- és partvédelmi ügynökségének (Frontex) hétfői jelentése szerint növekedés tapasztalható a főútvonalakon – tudatta. Jelenleg feltehetően nagyon sok nem regisztrált és közel 100 ezer regisztrált migráns mozog a balkáni útvonalon, akik jelentős része nagy valószínűséggel nem politikai menekült, hanem gazdasági bevándorló – mondta Bakondi György.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük