Balatoni nyár, itt a tuti és a top 10 ürülőhely

Balatonhoz, vagy a régióba készül nyaralni? Nem árt kicsit belenézni az elmúlt év adataiba. Megláthatja például, melyek voltak a környék legfelkapottabb helyei.

Jelentős különbségekkel pörgött a turizmus 2019-ben a balatoni régió településeinek kereskedelmi szálláshelyein, derül ki a KSH-nál gyűjtött adatokból. Voltak erős visszaesések és markáns növekedések is, írja az Infostart, majd így folytatja:
2019-ben a vendégek együttesen 5 millió 874 ezer éjszakát töltöttek el a régió kereskedelmi szálláshelyein, ami 0,9 százalékkal kevesebb a 2018-as eredménynél. A külföldiek forgalma 2,6 századdal maradt el az előző évitől, miközben a magyar vendégéjszakák száma azonos volt mindkét évben.

Top 10 ulticél a környéken

  1. Hévíz,
  2. Balatonfüred,
  3. Siófok
  4. Zalakaros,
  5. Zánka,
  6. Zamárdi.
  7. Cserszegtomaj,
  8. Tihany,
  9. Balatonszemes,
  10. balatonalmádi,

A települések forgalom szerinti sorrendjében továbbra is Hévíz áll az élen a többiektől messze elhúzva az egymillió-száznegyvenötezer éjszakás eredményével. Füred is stabilan tartja második helyét 733 ezer éjszakás forgalmával – írta a balatontipp.hu. 

Egy évvel ezelőtt a harmadik helyen Zalakaros szerepelt, akkor a pozíciót korábban őrző Siófok a negyedikre szorult. Úgy tűnik azonban, hogy a KSH-nál utólag előkerült valahonnan 27562 plusz éjszaka, amivel Siófok visszamenőleg is megőrizte a harmadik helyet 2018-ban, s azt 2019-ben is tartani tudta Zalakaros előtt – elemezte az adatokat a portál.
Az élbolyba tartozók közül jelentősebb növekedést a turizmusát a volt Úttörővárosban működő Erzsébet táborra alapozó Zánka ért el. Ezzel átvette az 5. helyet az 5,2 százalékos visszaesést produkáló Zamárditól. Az első tízes mezőnyben említésre méltó még Tihany 8,2 százalékos javítása. Ami azért is jelentős, mert Zánkával ellentétben nekik ezt a piacról kellett összehozni. Hasonlóan markáns változás zajlott, csak éppen fordított irányba Balatonszemesen, ahol 9,4 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma az előző évhez képest.

Egy hozzászólás itt: “Balatoni nyár, itt a tuti és a top 10 ürülőhely

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük