Balhék, botrányok, blöffök 2. rész

Mottó: Matematika érettségi feladat. Tegyük fel, hogy egyszerre indul A településről Joszip Tot és Btelepülésről Kaya Ibrahim. Hány órakor találkoznak, a vecsési számlagyár bejáratánál, ha egy dakota közmondás szerint Kulcsár Attila és Simicska Lajos közös testhőmérséklete nem haladhatja meg a Schleht Csaba által egyetlen nap alatt értékesített Fidesz közeli fantomcégek által hátrahagyott köztartozások napi középértékét? (Dolomitban számolva).

Kondor Katalin,

a Magyar Rádió elnöke az MDF XI. kerületi székházában rendezett beszélgetésen Nancy Goodman Brinker amerikai nagykövetasszony beszédét brekegésnek nevezte.

„Idejön valaki, aki két hónapja sincs itt, és ebben a pillanatban antiszemitizmusról brekeg”

– mondta Kondor, miközben tartózkodott a politikai közszerepléstől.
(2001)

A Magyar Narancs júniusi számában

Tamás Gáspár Miklós lemiépesezte Bakács Tibor Settenkedőt, amiért az azt írta Bokros Lajosról: gyűlöli a saját népét és fajtáját. Bakács Tibor Settenkedő válaszcikkének azt a címet adta: Tamás Gáspár Miklósnak. A cikk viszonylag szűkszavú, mindössze két szóból áll: hülye vagy.
(1995)

A Millenáris Park volt igazgatója

nem egészen egy évi munkaviszony után 32 milliós végkielégítést kapott, ráadásul még a szolgálati autóját is elvihette.
(2002)

A Fidesz 110 millióval tartozik a Magyar Postának

Ez a tartozás úgy keletkezett, hogy a posta a választások második fordulója előtti napon soron kívül kipostázta 3 millió magyar polgárnak Orbán Viktor levelét.
(2002)

Orbán Viktor a választások első

– elveszített – fordulója után a Magyar Nemzet, a Demokrata és a Heti Válasz előfizetésére buzdított.
(2002)

Orbán Viktor kormánya néhány nappal

a Medgyessy-kormány hivatalba lépése előtt – tehát jó egy hónappal a választások második fordulója után! – százmillió forintot ítélt oda Felsőmocsoládnak, sportcsarnok építésére.
Felsőmocsolád egy közel 500 – ejtsd: ötszáz – fős falu, Kaposvár és Lelle között. A településen gáz nincs, csatornáról még csak álmodni sem mernek az ottani álmok álmodói.
(2002)

Medgyessy Péterről,

a Magyar Köztársaság miniszterelnökéről kiderült, hogy D-209-es volt. A kormányfő az egypártrendszer idején nem III/III-as ügynök, tehát besúgó, hanem III/II- es elhárító tiszt volt.

(2002)

2002 februárja és júliusa között,

azaz a választási kampányban, illetve a választások után, de még Orbánék regnálása idején, az akkori Miniszterelnöki Hivatal 415 millió forint összértékben bízta meg az EuroAtlantic nevű céget fideszes politikusok beszédeinek írásával.
(2002)

Aznap, amikor a rendőrök kihallgatták volna,

az ügyészség, minden előzetes bejelentés nélkül elszállította és kihallgatta Rejtő E. Tibort. A letartóztatásban lévő bankvezért, akinek a napokban újították fel százmillióért a házát, zavarták a helyiségben lévő svábbogarak.
(2003)

Ron Werber április 9-én

az MSZP az aktivistái számára kampányfelkészítő tréninget tartott. Nagy szarban vagyunk, közölte Werber az egybegyűltekkel, s mint később kiderült, az Index munkatársának jóvoltából, mindenki mással. A Fidesz, mondta Werber, szinte minden területen jobb az MSZP-nél. Ugyanezen a rendezvényen Tóbiás József pártigazgató az aktivistákkal a következőt közölte: ezen a meccsen nem osztanak fair- play díjat. Nem érdekelnek az etikai és választási kódexek, mondta, de az ellenfél egyéni szabadságjogait tiszteljük.
(2003 április)

Körmendi Zsuzsa

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest