Baljós a menny felettünk – Újra nácik grasszálnak Budapesten

Újra nácik grasszálnak Budapesten – némi rendőri segédlettel. Hangolnak az inkvizíció szellemi örökösei, a senkiházi senkik, a gyanútlan keresztények retardált, önjelölt képviselői, akik (a jelek szerint) mit sem tudnak a kereszténység jelképeiről, de bárgyú, baljós tudatlanságuk biztos alapjairól sértegetik és fenyegetik a szabadon alkotó és gondolkodó embereket.

Ők tiltakoznak szobrok és plakátok ellen

Pártunk és kormányunk kormánytagok sporthobbijaira, templomok felújítására, vadászatra költ újabb és újabb milliárdokat a gazdaságra, járvány elleni védekezésre szánt költségvetési alapokból. Alapítványoknak osztogatják el a közvagyont, mintha a sajátjuk lenne, s így teremtenek maguknak a jövőben erős ideológiai-hatalmi bázisokat. S közben hazudoznak, hazudoznak, hazudoznak rendületlenül.
Fővárosunkban az Európa peremén grasszáló, kudarcos szélsőjobboldali politikai erők próbálnak szövetségbe tömörülni. Azt mondják, itt van az új európai reneszánsz. Vagyis amint úrrá lesznek egyelőre alaposan megosztó, belső politikai ellentéteiken, közösen folytathatják az Unió szétrombolásának elmebeteg kísérletét.
Radnóti Miklós magyar költő 1944-ben, még a mainál is szörnyűbb időkben írta e sorokat SEM EMLÉK, SEM VARÁZSLAT című versében:
“…nem nézek vissza többé s tudom, nem véd meg engem
sem emlék, sem varázslat, – baljós a menny felettem;
ha megpillantsz, barátom, fordulj el és legyints.
Hol azelőtt az angyal állt a karddal, –
talán most senki sincs.“

Ismét baljós a menny felettünk!

Az egész világ létét fenyegető járvány közepén Magyarország népe már-már végezetesen megosztott, s a helyett, hogy közös erővel munkálkodnánk a járvány megfékezésén és a gazdaság talpra állításán, a nemzet irányításért első helyen felelős kormány-ő és önálló gondolkodásra képtelen szolgahada minden egyebet megelőzve politikai-hatalmi pozícióinak erősítésének munkálkodik, kisajátítja a nemzet együttes erőfeszítéssel létrehozott anyagi javait és erőforrásait, miközben a nem kormánypárti többsé-get, a népet csak adófizetőként tartja számon, mert „Csak a Fidesz“ és aki nincs ve-lünk, az nincs! Ez a Fidesz kereszténydemokráciája.

baljós

Magyarország védangyala vette a kalapját és odább állt

Közben pedig emberek sokasága hal meg a szervezetlen, dilettáns járvány elleni védekezés miatt, pedig az orvosok és ápolók halálra fáradtan is teszik a dolgukat, s még az ostoba politikusok parancsolgatását is elviselik, mert az orvosok esküt tettek az emberek gyógyítására., a valóságban azonban milliárdok folynak el az Orbán Viktor rokoni-haveri kör javára. A nem fideszes önkormányzatokat megnyomorítják, engedelmes övéiket pedig megtámogatják. A józan észnek, tisztességnek, őszinte szónak kormánykörökben, Fidesz-körökben nincs tere.
Magyarország védangyala – ha van ilyen – legutóbb 2008-2009-es válság idején láthatta, hogy rövid egy éves, értelmes kormányzás idején megkezdődött a gazdasági kibontakozás. Bajban voltunk, de talpra álltunk. Ám 2010-ben jött a fordulat, s akkor az angyal vette a kalapját és odébb állt. Ma pedig Magyarország a járványtól szenved, egyszersmind erkölcsi és anyagi mocsokban vergődik, szövetsége-seink és legfőbb gazdasági partnereink mind ferde szemmel néznek ránk, a kormány a legkétesebb diktátorokkal barátkozik (rokoni alapon!), s nemigen látszik a szabadulás útja.

Olyan ez, mint a vírus és a vakcina viszonya

Az egyetlen, reményt keltő fejlemény az ellenzéki erők politikai együttműködése, a közös jelöltek, a közös lista és a közös program a jövő évi választásra, de lehetséges, hogy a kusza magyar politikai erőtérben nem mindenki csak azzal foglalkozik, hogy a közös ellenzéki sikert megalapozza. A politikai oppozíció létszámban, szervezettségben, befolyásban még elég gyenge. Sajátos módon támogatottsága már a legtöbb mérés szerint meghaladja a kormánypártokét. Csakhogy ez azért van így, mert az embereknek elege van Orbán Viktorból és a Fideszből. Olyan ez, mint a vírus és a vakcina viszonya: bármilyen oltás jobb, mint a betegség; bármilyen ellenzéki győzelem jobb, mint Orbán – újra! Pillanatnyilag láthatóan ez az egyetlen, és még nagyon is bizonytalan siker, amit az ellenzéki összefogás képes felmutatni. Ez nem kevés. De még meszsze nem elég a győzelemhez. Nem látni jeleit annak, hogy a hat ellenzéki párt közösen fáradozik a legszélesebb támogató választói bázis kiépítésén. Még nincs közös szervezete, még nincs közös kasszája, még nincs közös tájékoztatási apparátusa, még nincs közös…

A Fidesznek nincsenek sem erkölcsi gátlásai sem jogi korlátai

Az ellenzéki pártok az előválasztás előkészületei során egyelőre saját befolyásuk ellenzéken belüli megerősítésén fáradoznak, s remélik, ha majd már létre jött a közös ellenzéki csapat, akkor majd ott övék lesz a döntő szó, a nagyobb befolyás, majd programjuk több pontja kap helyet a közös programban. Nem kétséges, hogy a járvány erősen hátráltatja a választási felkészülést és az összefogást is, de ezzel együtt úgy tűnik, az ellenzéki pártok – Orbán Viktor és a Fidesz leváltásának céljához képest – túlságosan kisszerű politikai manőverezéssel múlatják az értékes időt és vesztegetik anyagi erőforrásaikat. Mert a pártok valódi népszerűsége csak majd valamikor évek múltán, igazságos választási rendszerben tartott voksolás eredményeként derülhet ki. Ami most ellenzékben az összefogáson belül megszerezhető befolyás növeléséért folyik, csak a Fidesz malmára hajtja a vizet. Pedig a Fideszt legyőzni 2022. tavaszán már-már emberfeletti munka lesz, mert Orbán és sleppje aggályoskodás nélkül költ majd a maga javára az államkasszából, uralják az erőszak-szervezeteket, a sajtó többségét, a választási szervezeteket és egyelőre övék a tájékozatlan, de szavazó tömegek támogatása. A Fidesznek nincsenek sem erkölcsi gátlásai sem jogi korlátai. Az Európai Unió későbbi büntetéseitől sem tart, mert ha a választáson győz, Magyarország hamarost kiválik az európai közösségből. Ez ellen kell az ellenzéknek közös erővel felvenni a harcot. Hát van ember, aki elhiszi, hogy ebben a küzdelemben tényező lehet egy hazugságvizsgálóval megejtett magányos kísérlet?

Kapcsolódó

baljós

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Baljós a menny felettünk – Újra nácik grasszálnak Budapesten

 • 2021.04.02 - 22:59
  Közvetlen hivatkozás

  Szállj költemény, szólj költemény
  Mindenkihez külön-külön
  Hogy élünk ám és van remény,
  Van idő, csípjük csak fülön
  Nyugtasd a gazdagok riadt
  Kis lelkét – lesz majd kegyelem
  Forrást kutat, nem vért itat
  A szabadság s a szerelem
  Szólítsd, mint méla borjúszáj
  A szorgalmas szegényeket
  Rágd szívükbe – nem muszáj
  Hősnek lenni, ha nem lehet.
  – Nem muszáj
  Hősnek lenni, ha nem lehet

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük