Balog Zoltán a magyar adófizetőkkel támogattatja a kanadai reformátusokat

Balog Zoltán emberminiszter a Torontói Első Magyar Református Egyháznak (TEMRE) 500 millió forintos támogatást adott, amit pénzt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter küldi át az Emberi Erőforrások Minisztériumának, olvasható a magyar közlönyben.

Magyar Diaszpóra Missziós Központ

A magyar fideszesek előszeretettel látogattak eddig is Torontóba, ahol a több mint nyolcvan éve üzemelő TEMRE-vel jó kapcsolatot ápolnak. Balog Zoltán  2014-ben ellátogatott templomukba, és tavaly júniusban is részt vett egy torontói istentiszteletükön, ahol megáldott egy székely zászlót

Nem ő volt az egyetlen, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár 2017-ben köszöntette ugyanazon gyülekezet tagjait. A Magyar Nemzet értesülése szerint, annyira nagy a haverság, hogy az egyház Facebook-oldalára a torontói magyar főkonzulátus, illetve a szervezet munkatársai töltik fel a képeket, tartalmakat.

A gyülekezet honlapján a rendkívüli közlemények fülön is a torontói főkonzulátus adatai szerepelnek – az ebédjegyről és tomboláról szóló hírek alatt –, illetve egy itiner arról, hogy a külföldre szakadt magyarok miként szerezhetnek könnyen magyar állampolgárságot.

Ha tetszik, ha nem, fejenként 12 ezer forinttal támogattuk tavaly a protekciós egyházakat

A mintegy kétszáz fős gyülekezet vezetője, Vass Zoltán lelkipásztor tavaly november 8-án látogatott Budapestre, a Magyarországi Református Egyház zsinati találkozójára. Mint a Református.hu is beszámolt róla, az eseményre a nyugat-európai és tengerentúli református diaszpórák vezetőit várták, a fő téma pedig a kormány és az MRE kötött új megállapodás volt.

A kormánynak kedves egyházakhoz ömlik a támogatás, az engedetleneket büntetik

Az egyezmény 23. cikkelye kimondja, hogy a kabinet támogatja a református egyházat a diaszpóra magyarság identitásmegőrző munkájában. Így valószínűsíthető, hogy a félmilliárdos támogatást is erre a célra küldték, és tényleg Vass Zoltán gyülekezete alapíthat missziós központot Torontóban.

Kanadai Magyar Televízió producere, Maros Zoltán telefonon utolérte Vas Zoltánt:

A Torontói Első Magyar Református Egyház lelkipásztorától Nt. Vass Zoltántól kapott értesülés szerint egy Magyar Diaszpóra Missziós Központ jön létre a közeljövőben Torontóban. Ennek anyagi fedezetét a jelenlegi templom eladása, Magyar állami támogatás (500 millió Ft) és a Kanadai kormány anyagi támogatása biztosítja. Ebben a komplexumban helyet kapnak fiataloknak és időseknek szóló missziós programok, egy bentlakásos idősek otthona és természetesen a református templom is. Az ezzel kapcsolatos teendők várhatóan az idén augusztusban kezdődnek el.

Kiütéssel győztek Orbán reformátusai

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük