Balog Zoltán ember(telen)miniszter tudathasadásos állapotban lehet, szerinte több Magyarország létezik. Van olyan, ami a földi paradicsom maga, ezzel szemben van olyan is, ahol mi éljük a mindennapjainkat.
[mnky_ads id=”3811″]

„Csak egy maradhat!”

„Magyarország végre gazdaságilag és emberileg is abban a helyzetben van, hogy segíteni tud”

– mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szombat este telefonon Tolentinóból az MTI-nek azzal kapcsolatban, hogy az olaszországi városban felavatták a Magyarország segítségével helyreállított templomot.

Azzal, hogy országunk erejéhez mérten segít a rászorulókon, természetesen semmi baj, ez így – lenne – természetes. A cél meghatározása azonban nem függhet a politikusok önös érdekeitől.

A miniszter felidézte, a közép-olaszországi Tolentinóban földrengés pusztított 2016-ban, a város mind a hat temploma életveszélyessé vált és be kellett zárni. A Szent Szív és Szent Benedek-templomot fenntartó társaság vezetője Orbán Viktor miniszterelnöknek írott levelében segítséget kért a templom helyreállításához.

Ne essünk tévedésbe, nem Orbán maga segített az adóbevallása szerint csekély bankszámlájáról, hanem a magyar adófizetők pénzéből jótékonykodott.

„A magyar kormány 150 millió forintot megszavazott erre a célra”

– emlékeztetett Balog Zoltán. Hozzátette: egy év alatt rendbe hozták az épületet, még mindig ez az egyetlen templom, amelyet megnyitottak a városban.

A miniszter elmondta: az ünnepségen beszélt arról, hogy a történelem során az olaszoktól sok segítséget kapott Magyarország. Kiemelte egyebek mellett, hogy 1956-ban sokan álltak ki Olaszországban a magyarok mellett, sokan segítettek. Ezt Balog Zoltán megköszönte, és jelezte, hogy viszonzásképpen most Magyarország szívesen támogatta ezt az újjáépítést.

“A helyreállított templom felavatására összegyűltek Olaszországban élő magyarok, vasárnap magyar nyelvű misét is tartanak”

– mondta el Balog Zoltán.

Felteszem, nem kérdezte meg a miniszter, hogy ki, miért döntött úgy, hogy Itáliát választja boldogulása helyszínének. Vette a kalapját és a jól végzett, igen kemény munka után hazarepült.
[mnky_ads id=”3811″]

(forrás: MTI)

2 HOZZÁSZÓLÁS

 1. “…Ha majd a bőség kosarából
  Mindenki egyaránt vehet,
  Ha majd a jognak asztalánál
  Mind egyaránt foglal helyet,
  Ha majd a szellem napvilága
  Ragyog minden ház ablakán:
  Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,
  Mert itt van már a Kánaán!…”
  (Petőfi)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét