Balog Zoltán rátalált az elveire – az ex miniszter új köpönyeget keresgél?

Balog Zoltán ex mindenminiszter úgy tűnik, miután leadta – leadatták vele? – kormányzati tisztségét, rájött, hogy van emberi hangja is és az is eszébe jutott, hogy ő már régen “sem volt olyan” ….

“Felmértem a lehetőségeimet …”

Nekem is gyakran sok volt értelmiségiként a migrációs kommunikáció a választási kampány hevében

– mondta a Szemlélek blognak adott interjújában Balog Zoltán volt emberi erőforrás miniszter.

Arra a felvetésre, hogy miért cserélte le az Orbán-közeliséget a szószékre, ezt mondta:

Minden kormányváltás egy határvonal, amikor egy miniszternek végig kell gondolnia, hogy amit addig csinált, tudja-e folytatni. Felmértem a lehetőségeimet a jelenlegi kormányzati konstrukcióban, s arra jutottam, hogy ebben a struktúrában nem tudnám jobban végezni ezt a feladatot. Azt gondolom, hogy minden olyan területet, amely rám volt bízva, jobb állapotban adtam tovább, mint ahogy átvettem, de messze nem vittem végig mindazt, amit el szerettem volna érni. Úgy éreztem, egy ilyen hatalmas minisztériummal nincs is esélyem erre. Márpedig a miniszterelnök választás elé állított, így ez elsősorban az ő döntése volt.

Balog Zoltán több esetben is – utólag persze nem akkora kunszt – távolságot tartott az interjú folyamán a kormányzati kommunikációtól.
„néha még az újságírók is felfigyeltek rá, hogy például a migrációval, a kerítéssel kapcsolatban cizelláltabb álláspontot képviseltem, mint a kormányzati kommunikáció (…) őszintén megmondom, megrettentem. Kerítést fogunk építeni, hát hogy? Komoly, éjszakáig menő vita volt a kormányülésen, ahol a keresztény erkölcsi kérdés is felmerült

Aztán persze túltette magát és vakon követte a többiekkel együtt a vezért.

„Azóta nekem is változott az álláspontom. Ma már sokkal kevésbé érzem megdöbbentőnek. Kell a kerítés. De azért nem volt olyan alkalom a választási kampányban, hogy ne mondtam volna el: mi nem migránsokat gyűlölünk, hanem a migrációra mondunk nemet”.

Kíváncsi, hogy miért ment bele mégis a játékba? Lapozzon!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük