Bangóné pár másodperc alatt lenullázta magát. A hírhedtté vált reggeli tévébeszélgetésben olyasmit mondott, ami sokkolta a politizáló közvéleményt, és tovább rontotta az amúgy is borzasztó hazai közélet állapotát.

Lenullázva

Azt felelte a Fidesz katasztrofális méretű népi támogatottságát firtató kérdésre, hogy “sok a patkány Magyarországon.” Ez félreérthetetlen, félremagyarázhatatlan. Az a hatalmas tömeg, amely a Fideszt — minden szörnyűség ellenére — bombabiztos pozícióban tartja, a túlszaporodott patkányokat juttatja Bangóné eszébe.

- Hirdetés -

Venezuela, a szétesés elrettentő példája

A szocialista képviselőnő még több nappal kijelentése után is párttársai bizalmát élvezi és a helyén van. Ez pedig új szintet jelent a magyar “hideg polgárháborúban” (Kövér László akkori titokminiszter használta ezt a fogalmat az 1998-ban berendezkedett Orbán-kormány és ellenzéke közötti konfliktusra). Ha az ellenséges táborhoz tartozók iránti lenézés, undor és gyűlölet legitim indulat, amit éppen a választott politikai vezetők szítanak tovább, az a venezuelai káosz felé löki az országot.

Elszabadult hajóágyú

A helyzet persze az eddig vázoltnál bonyolultabb: Bangóné megpróbálja letagadni, hogy azt mondta, amit mondott. A szocialista politikusok pedig ehhez támogatást nyújtanak neki. Átfogalmazzák a patkányos kijelentést, patkányok tömege helyett legyen szó a fideszes “patkánykormányzásról”. (Aztán csendben ebből is kihátrálnak…) Mindez azt jelenti, hogy nem “hivatalos” a fideszes szavazók patkánynak minősítése, sőt, az ilyesmit elfogadhatatlannak minősítik. Egyértelmű, hogy nem akarják fokozni a polgárháborús feszültséget. Ha viszont így döntöttek, miért védik Bangónét, aki egy unalmasnak induló reggeli médiaszereplése során ilyen helyzetbe sodort mindannyiunkat?

Teljes hitelvesztés

Senki nem hiszi el, valószínűleg ők maguk sem, hogy a képviselőnőnek, amint állítja, “meg sem fordult a fejében”, hogy a fideszes szavazótábort összefüggésbe hozza a patkányinvázióval. Ne firtassuk, mi fordult meg a fejében… Ilyen esetre csak egy megoldás létezik: az a politikus, aki ekkora hibát vét, azonnal eltűnik. Ha magától nem képes rá, eltüntetik.

Gyűlölnek minket — és mi is őket

A Bangóné-féle “elszólást” életveszélyessé teszi, hogy, bizony, bizony, termékeny talajra hullik. A hithű fideszesek számára mindenki, aki nem hajlandó folyamatosan, ájult tisztelettel hálát rebegni az Orbán-rezsim rengeteg “jótéteményéért”, kiérdemli a “piszkos komcsi” jelzőt. Mindenki, kivétel nélkül “komcsi” náluk. Ez pedig a “patkány” minősítéssel azonos.
Mi pedig, akik egyre elkeseredettebbek vagyunk azért, amit a fideszesek a hazánkkal tesznek, és egyre kevésbé reménykedhetünk rövid időre visszanyert szabadságunk megvédésében, ugyanilyen haraggal, gyűlölettel és undorral emlegetjük az “agymosott zombikat”, akik képesek újra meg újra tömegesen a nyakunkra szavazni a fideszes gazfickókat. És bizony, ez a minősítés is egyenlő a “patkány” minősítéssel.

Égő kanóc

Ebben a gyűlölködéstől mérgezett helyzetben bármikor elszabadulhat a pokol, ha felelős pozícióban lévő vezetők úgy döntenek, hogy nekik már semmi sem drága. Ha egyszer átlépik a határt, és nem táncolnak vissza azonnal, amint most megtették, senki nem uralhatja a beinduló végzetes folyamatokat. Ha egyszer ez a döntés valóban megszületne köreikben, és beindítanák az élethalál-harcot, az Isten irgalmazzon nekünk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét