Bánki Erik megmagyarázza – Mondd, Jenő! Ez nem hülyeség?

Mond Jenő! Kínunkban néha már nem tudunk mit csinálni, csak röhögni az egészen, de azért be kell, hogy valljuk, mosolyunk inkább torz vigyor, mint a felszabadult jókedv jele.

Volt egyszer egy rádiókabaré

– Te Jenő! Azt írja a Reuters – mondta Lujzika az újsággal a kezében -, hogy valami uniós csalás elleni hivatal (furcsa neve van: OLAF) azt állítja: Magyarországon 2015–2019 között az uniós források csaknem 4 százalékát szabálytalanul költötték el, miközben az uniós átlag 0,36 százalék, és a második legrosszabb, szlovák eredmény is 0,53 százalék. – Te érted ezt Jenő? Hogy‘ a fenébe jöttek erre rá?

– Olvasd tovább Lujza! – Ott van Bánki Erik, a fideszes képviselő, ő megmagyarázza.

– Tényleg itt van. Azt írja az újság, hogy „a Magyarországgal szemben kimuta-tott 4 százalékos problémahányados abból ered, hogy Magyarország 99 százalékban tölti fel a közbeszerzési eljárásokat az Európai Bizottság honlapjára, egy csomó ország ebben jóval elmarad tőlünk. Ők például a kis értékű eljárásokat fel sem töltik”.

– Hogy van ez Jenő? Ez a Bánki Erik nevű pasas olyan okosnak és őszintének tűnik, mi, magyarok az EU értesítőbe mindjárt azt is beleírjuk, hogy ez meg az a közbeszerzési üzlet szabálytalan?

– Ugyan már Lujza! A Bánki csak azt akarja érzékeltetni, hogy az Unió minden tagállamában vannak szabálytalan közbeszerzési bulik, de mi minden akcióról beszámolunk, a többiek meg csak éppen hogy. Az OLAF szorgosan vizsgálódik. A mi oldalainkon lát mondjuk száz beszámolót, a szomszédokén meg csak tízet. A százból könnyebb kiszúrni négy szabálytalant, mint a tízből.

– És mondd Jenő! Ez nem hülyeség?

– De hülyeség Lujza!

– És mondd Jenő! Én vagyok a hülye?

– Nem Lujza, te csak az vagy, akit hülyének néznek.

Minden Bánki Erikről

jenő

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük