Barátunk, Lukasenko, Belarusz elnöke - Városi Kurír

Sorting by

×

Barátunk, Lukasenko, Belarusz elnöke

Madarat tolláról…! Hírek egymás mellett – rövidítve, a kedves olvasó pedig gondoljon, amit akar!

Hirdetés

Őrizetbe vették vasárnap Raman Prataszevicset,

a Fehéroroszországban szélsőségesnek nyilvánított NEXTA nevű Telegram-csatorna volt főszerkesztőjét Minszkben, miután a Görögországból Litvániába tartó repülőgép, melyen utazott, nem tervezett leszállást hajtott végre Minszkben. A belarusz hatóságok tájékoztatása szerint egy, a fedélzeten elhelyezett pokolgép miatt kellett leszállnia a gépnek, az ellenzék viszont politikai okokat sejt a háttérben – írja az MTI.

A Vjaszna nevű belarusz jogvédő szervezet szerint

a Ryanair légijárata Athénból Vilniusba tartott.

A hatóságok hivatalosan azt közölték, hogy a gépnek azért kellett leszállnia Minszkben, mert a pilótáktól bejelentés érkezett egy, a fedélzeten elhelyezett pokolgépről – emiatt egy MiG-29-es típusú vadászrepülőgépet is riasztottak az utasszállító elkísérésére a minszki repülőtérre.

Az államfői sajtóirodához közel álló Pul Pervogo Telegram-csatorna úgy tudja,

Alekszandr Lukasenko belarusz elnök adott utasítást arra, hogy kényszerítsék leszállásra a gépet a fedélzeten állítólag elhelyezett pokolgép miatt, a helyi sajtó szerint, így akarta megmenteni Európát egy esetleges terrorista fenyegetéstől.

A repülőgépet át is vizsgálták,

a NEXTA tájékoztatása szerint azonban nem találtak bombát a fedélzeten, az utasok átvizsgálása után viszont a 26 éves Prataszevicset őrizetbe vették. A belarusz belügyminisztérium korrupciós ügyekért és szervezett bűnözésért felelős részlege időközben megerősítette a NEXTA egykori főszerkesztőjének őrizetbe vételét, akit

akár tizenöt év börtönre is ítélhetik terrorvádak miatt.

A műveletet az EU képviselői és több európai ország vezetője államilag szervezett terrorcselekménynek minősítette,

s a Fehéroroszorsazág elleni, az elnökválasztás elcsalása miatt már eddig érvényesített szanciók kiterjesztését helyezte kilátásba.

Egy tavalyi hír:

(Miniszterelnöki Kabinetiroda) Orbán Viktor miniszterelnök beszéde tavalyi, fehéroroszországi látogatásán, 2020. június 5-én. Minszk (Мiнск)

“Mélyen tisztelt Elnök Úr! Először is szeretném átadni a magyar nép üdvözletét és jókívánságait Önnek és Belarusszia népének is. Megtisztelő, hogy ma itt fogadnak bennünket. Régi adósságot törlesztünk. Ez az első hivatalos miniszterelnöki látogatás Magyarország részéről az Önök hazájába. Kitüntetés, hogy ezt éppen én valósíthatom meg.

Megállapítottuk az elnök úrral, hogy a két nép és a két ország sokkal közelebb van egymáshoz, mint azt gondolni szoktuk. Komoly és fontos kérdésekről tárgyaltunk. Elmondtam az elnök úrnak, hogy mi támogatjuk az Európai Unió Keleti Partnerség stratégiáját, amelynek résztvevője Belarusz.

A partnerség – hiszen itt erről van szó – nem építhető szankci-ókkal, ezért Magyarország azt képviseli, hogy az unió végre szüntesse meg a Belarusszal szembeni szankciókat. Ezt az álláspontot fogjuk képviselni az erről szóló eu-rópai megbeszéléseken…”

Similis simili gaudet – hasonló a hasonlónak örül!

Vajon tervez-e már a kormány látogatást Észak-Koreába a Keleti Nyitás jegyében?

 

lukasenko

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Barátunk, Lukasenko, Belarusz elnöke

  • 2021.05.24 - 19:10
    Közvetlen hivatkozás

    Van pofája ennek a mocskos cinikus elmebeteg putrisnak minden terrorista vezetővel lepaktálni, a nép hirét teljesen lejáratja,, undoritó ez a féreg,, remélem ugy is végzi mint az összes diktátor

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.