Barta Sylvia: eltűntek a szagok és ízek…

Pozitív lett Barta Sylvia időjárás-jelentő koronavírustesztje, aki most saját Instagram-oldalán adott hírt az állapotáról. Mint mondja, még gyenge, de annyi pozitív üzenetet kapott, hogy szeretett volna válaszolni ezekre.

Autoimmun betegként évek óta elővigyázatossággal éli az életét, de mégis elérte a vírus.

“Eddig nem volt még erőm hírt adni magamról,

mert küzdök a betegséggel. Most azonban annyi szeretettel teli, aggódó üzenetet kapok, hogy már nem vagyok képes egyenként válaszolni, ezért itt szeretném megköszönni a sok figyelmességet és segítséget amit felajánlottatok! Sokan kérdeztétek, hogy hogyan kezdődött, milyen tüneteim voltak, vannak? Több, mint két hete egy este köhécselés és szokatlan krákogás mellett éreztem, hogy valami bujkál bennem. Még aznap éjjel belázasodtam és iszonyatos izom és ízületi fájdalmak gyötörtek ami miatt aludni sem tudtam. Másnap reggel – szabálykövető emberként azonnal jeleztem a munkahelyem felé, hogy bár én vagyok beosztva, nem tudok dolgozni! Rögtön a következő dolgom az volt, hogy jelezzem állapotomat a háziorvosomnak, akinek a tanácsára az első pillanattól kezdve önkéntes karanténba vonultam.”

A tünetekről…..

Lázzal, gyengeséggel, fájdalmakkal és állandó hidegrázással feküdtem napokig! Ezek után azt vettem észre magamon, hogy eltűntek a szagok és ízek, semmit sem érzek! Mivel az állapotom hullámzó volt visszatérő lázzal, ezért kérték orvosaim a koronavírus teszt elvégzését.

A mintavételt az @omszmentok Országos Mentő Szolgálat végezte. Közben egyre jobban köhögtem, égett a mellkasom és újra belázasodtam!

Néhány nap elteltével megérkezett a hír, hogy a koronavírus teszt eredménye pozitív!

Tartott attól, mit szólnak a gyerekei

Nagyon nehéz volt a két kislányomnak elmondani, hogy egy bizonytalan kimenetű, ismeretlen betegséggel küzd az anyukájuk.

A bejáratnál van az összekészített kórházi csomagom, hogy ha SOS menni kell…? Hálás vagyok a rám figyelő orvosoknak, hogy ebben a kiszolgáltatottságban is biztonságban érzem magam! Kövessétek a hatóságok utasításait, maradjatok otthon, hogy elkerüljétek ezt a borzalmat!

Az erőmből most ennyire futotta, ahogy jobban leszek újra jelentkezem! Drukkoljatok nekem!

Forrás

figyu

Egy hozzászólás itt: “Barta Sylvia: eltűntek a szagok és ízek…

  • Avatar
    2020.04.02 - 14:16
    Közvetlen hivatkozás

    Kedves Sylvia! Nagyon megrazo olvasni a betegsegedrol, plane ugy, hogy meg autoimmun problemakkal is kuszkodsz! Sajnos, en egyszer kb. 3 evvel ezelott veszitettem el a szaglasomat es az izlelesemet – egy nagyon magas lazzal es gyorsan lezajlott influenza soran. Aki nem volt hasonlo helyzetben, el sem tudja kepzelni, hogy milyen borzaszto dolog ezt a ket kepessegunket elvesziteni. Mivel az orvosok nem nagyon tudnak erre mas gyogyszert adni, en is azt javaslom Neked, hogy ZINC cseppeket igyal vizben feloldva, vagy pedig jo sok zinc tablettat szedjel be – NINCS MAS GYOGYSZER RA! Legalabb 6-9 honap alatt fog visszajonni a ket erzekelesed, nem egyforman gyorsan, es nem is teljesen – a legtobb esetben – de igy is megeri beszedni a zinc-et. Termeszetesen orvossal mindenkeppen beszeld meg az adagolast – mielobbi teljes gyogyulast kivanok!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük