Bártfai-Mager Andrea lehet a következő fejlesztési miniszter

Többek szerint a postaügyért és a pénzügyi szolgáltatásért felelős kormánybiztos, Bártfai-Mager Andrea lehet Seszták Miklós utódja.

Seszták Miklós biztossá vált távozásával valószínűleg a 2016 óta postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásért felelős kormánybiztosként dolgozó Bártfai-Mager Andrea lehet a következő fejlesztési miniszter.

A tárca ügyeit ismerő források azt mondták a 444-nek, hogy ez a legvalószínűbb verzió, de ahogy közismert: Orbán Viktor szereti az utolsó pillanatig keverni a kártyákat, versenyeztetni lehetséges jelölteket, és nem egyszer húzott elő a cilinderből egy teljesen váratlan minisztert az utolsó pillanatban. Például épp Seszták Miklóst négy évvel ezelőtt.

A kormánybiztos  2016-os kinevezése egybeesett azzal, amikor a miniszterelnök fontos hatásköröket vont el a Spéder Zoltánnal éveken át bizalmi kapcsolatot ápoló Lázár János Miniszterelnökségétől. Korábban a posta és a takarékszövetkezetek irányításának jogai ehhez a körhöz tartoztak, ezeket az MFB, a Nemzeti Közműszolgáltató és adatgyűjtő felügyeletével együtt mind Bártfa-Magerhez utalta a miniszterelnök.

A minisztériumban dolgoznak fajsúlyosabb emberek, de Fónagy János parlamenti államtitkár már nem vállalna miniszteri ciklust, Homolya Róbert közlekedési és Szabó Zsolt kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár pedig leginkább korrupciógyanús ügyeik miatt ismertek. A választási győzelem után Orbán Viktor is jelezte már, hogy új arcokkal tölti fel a kormányát, ebből a szempontból nem volna meglepő a döntés.

(Forrás: 444)

Kapcsolódó:

Orbán a frakciónak sem árulta el, kik lesznek az új miniszterek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük