Szíjártó külügyminiszter napirend előtt szólalt fel az Országgyűlésben. Elővette az ENSZ migrációs egyezményét, amelyet Magyarország az elsők között utasított el, és elismételte a Fidesz-kormány vádaskodását, miszerint az Európai Unió jogi szolgálata egy „titkos dokumentumban” elismerte, hogy a migrációs egyezmény – az Unió saját normáiból következően – számos tekintetben kötelező a tagországok számára.


Nincs ebben semmi meglepő,

a Fidesz az Országgyűlést is arra használja, hogy a migrációt a politikai diskurzus középpontjában tartsa az európai parlamenti választási kampányban. Ha a kormány nevében miniszter kér szót napirend előtt, öt perc az időkeret, és minden ellenzéki frakció két percben reagálhat. Szijjártó után tehát a frakciók következtek. A két kormánypárti frakció egy-egy embere természetesen a kormány álláspontját ismételte és az ellenzéki pártokat támadta.

És az ellenzékiek?

A Jobbik és az LMP a Fidesz-kormányt vádolta azzal, hogy mennyi bevándorlót telepítettek be Magyarországra. Merthogy egyetértenek a Fidesz bevándorlás-ellenes álláspontjával. (Legyünk méltányosak, az LMP társelnöke azt is hangsúlyozta, hogy a migráció oka a klímaváltozás, és azzal kellene törődni.)

És a többiek?

Ők hazugsággal vádolták meg Szíjjártót, a kormányt és a Fideszt, arról beszéltek, hogy a migráció napirenden tartása csak figyelemelterelésre szolgál. Az ügyről, amiben Szíjjártó kifejtett egy visszataszító nézetet, nevezetesen az ENSZ migrációs egyezményéről és az Unió ahhoz való viszonyáról egyetlen szavuk sem volt. Nincs erről véleményük, lusták ezen elgondolkodni, vagy vannak róla gondolataik, csak gyávák azt elmondani? Milyen álláspont alapján kellene május 26-án rájuk szavaznunk az EP-választáson?

Forrás

Kapcsolódó

Németh Szilárd, a béke barátja: az idei “tavaszi hadjárat legfontosabb ütközete” az EP-választás lesz

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét