Bauer Tamás: Hol a baloldal? Haláltmegvető bátorsággal hallgatnak…

Borzalmas, ami a török-görög határon történik. Erdogan török elnök bejelentette, hogy szabaddá teszi a kiutazást az országában tartózkodó, ott menedékre talált szíriai, iraki, afganisztáni, pakisztáni, szomáliai stb. menekültek számára.

Eddig az Európai Unióval kötött megállapodás alapján lehettek Törökországban:

az Unió finanszírozta egészségbiztosítási,az, a bankkártyájukra helyezett összegeket és a gyerekek iskoláztatását. Erdogan, mindenféle külpolitikai megfontolásból ezt most elégtelennek minősítette, és megengedi, hogy elinduljanak az EU irányába.

Görögország azonban nem engedi be őket

Vízágyúval, könnygázzal fogadták őket a szárazföldi határon, a tengerparton pedig visszalökik csónak játékát a tengerbe. A török rendőrség is nagy erőkkel vonult fel a határra, hogy megakadályozza őket a visszatérésben, ha egyszer erre fanyalodnának. Így bánik két, állítólag civilizált állam, a NATO két tagállama lehetetlen helyzetbe került emberekkel. Az EU csúcsvezetői hangosan helyeslik a görög állam eljárását.

Azon semmi meglepő nincs, hogy Orbán médiája lelkesen helyeseli a görögök eljárását

és azt, hogy az Unió vezetői és a nyugat-európai kormányok is jóváhagyólag nyilatkoznak róla. De mit hallhatunk a nyugat-európai baloldali pártoktól?

Németországban a három baloldali párt – a szociáldemokraták, a Balpárt és a zöldek – egyaránt szoidarítást követelnek. Nem a görög állammal, hanem a menekültekkel.

Egy sor városi önkormányzat jelentette, hogy készek befogadni a görög szigetek túlzsúfolt meneküllttáboraiban sínylődő gyerekeket. Számszerűsítve ötezer gyerek és anya befogadásának engedélyezését követelik a zöldek. Ausztriában bonyolítja a helyzetet, hogy az ottani zöldek Sebastian Kurz Néppártjával alkotnak koalíciós kormányt.

Ez sem tartja vissza őket attól, hogy ők is menekült gyerekek és anyák befogadását szorgalmazzák, miközben Kurz kancellár óva inti az Uniót attól, hogy bárkit is beeresszen a Törökország által kiengedtek közül.

És a magyar Országgyűlésben ülő, magukat baloldalinak mondó pártok?

Nos, ők haláltmegvető bátorsággal hallgatnak. Egy szót sem szólnak az ügyben. Csak tudnám, mitől gondolják magukat baloldalinak.

Egy hozzászólás itt: “Bauer Tamás: Hol a baloldal? Haláltmegvető bátorsággal hallgatnak…

  • Avatar
    2020.03.07 - 10:31
    Közvetlen hivatkozás

    Úgy látom, nem hogy 5 év, de egy év alatt sem sikerült fejlődnöd semmit. Hogy hol van a baloldal? Nagy nehezen, de (veled ellentétben) felfogták az idők szavát: Európa állampolgárai békében, biztonságban szeretnének élni, nem akarnak más kultúrkörből jöttekkel azon vitatkozni, hogy vajon az EU-jog vagy a Saria az irányadó. Szeretnék, ha a lányuk biztonságban mehetne el szombat este szórakozni anélkül, hogy attól kelljen rettegniük: mindenféle retek ember meg akarja őket erőszakolni. Ezen kívül pontosan tudják, hogy, ha nem veszik figyelembe az állampolgárok elvárásait, akkor 1./ fejbe lesznek lőve, (Lásd Lübcke gyilkosság 2019), 2./ és azzal is tisztában vannak, hogy egy rossz lépés, és bizony megint elszabadulnak “a nácik”, akik esetében manapság nem agyabaszott, antiszociális, munkakerülő fiatalokra kell gondolni, hanem állig felfegyverkezett egyszerű családapákra, akik most már teljes készültségben vannak arra az esetre, ha meg kell védeniük a családjaikat, és ez bizony nem csak utópia, én ezt látom most magam körül Németországban. És mielőtt személyeskedni kezdenél: 7 éve élek kint, az Orbán és a retek magyar politikai elit miatt jöttem el, kitűnően beszélem a nyelvet, (itt jártam 3 éves szakközépiskolába), köztük élek, dolgozok, szóval, pontosan tudom, látom, hogy élnek és gondolkodnak, – veled ellentétben. Te meg takarodjál le a görög határra, etesd, itasd a barátaidat, de ha van időd közben nézzél utána, mit jelent az, a jogilag is ismert fogalom, hogy: “jogos önvédelem”, mert még ahhoz is hülye vagy, hogy magadtól elgondolkodj az értelmén. Amúgy hülyeségek irkálása helyett végezhetnél valami, társadalmilag hasznos munkát is. Hajrá!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük