Kedves Bauer Tamás! Kire szavazol majd 2022 tavaszán? - Városi Kurír

Sorting by

×

Kedves Bauer Tamás! Kire szavazol majd 2022 tavaszán?

Kedves Tamás! Azt hiszem, ezt nem kellett volna! Elég idős, képzett és okos fickó is vagy, tudod, hogy a világ nem olyan, mint amilyennek lennie kellene, s végképp nem olyan, mint amilyennek szerinted lennie kellene.

Hirdetés

Nagyon szép dolog, hogy ragaszkodsz az elveidhez,

de közöttük bizonyára az is ott van, hogy mások másképpen vélekedhetnek a magyarságról, a menekültekről, és egyéb közügyekről, ezért őket megkövezni – legkevesebb – nem illendő dolog. Hanem hát ha a számodra nem is, számomra másodlagos hogy “…mit hiszesz, a Homousiont vagy a Homoiusiont?“ Mert a helyes kérdés, amelyet a soron levő választás alkalmával az urna előtt- szerintem – fel kell tenned magadnak úgy szól:

akarod-e, hogy a NER Orbán Viktorral és hordájával együtt a pokolra kerüljön, és inkább a sok-sok bajjal-fogyatékosságal terhes ellenzéki szövetség próbálja meg életre kelteni a IV. Köztársaságot?

Minden egyéb csak szőrszálhasogatás, elméletieskedés, magad által szabott erkölcsiség számon kérése, a taktikázó politika elutasítása.

Vagy ötven éve, pályám kezdetén találkoztam egy nagyjából középkorú munkásemberrel, nem emlékszem már pontosan a körülményekre, de arról faggattam, hogy saját életében mi az igazán fontos dolog! Akkor rám nézett, mint valami gyogyósra, és azt mondta:

„Hogy mi az igazán fontos? Hogy mennyi lesz a kereset! Az a fontos!“

Neked mi a fontos Tamás?

Mire tanít például Churchill, Roosevelt és Sztálin koalíciója a nácik ellen? Ha az ellenzéki szövetségre nem szavazol, akkor kire adod a voksodat? A Fideszre aligha! Kamupártra aligha!

A szavazatod elvész, ha valamely frissen alakult (akár valódi) kis pártra adod – csak azért, mert a nagyok nem tetszenek, s a Fideszre szavazol akkor is, ha nem mész el szavazni.

Én úgy vélem, jövő tavasszal a választáson nem szimpla politikai csatározásról, holmi hatalmi civódásról lesz szó, hanem arról, hogy végre ismét jut-e kenyér az éhezőknek, és hogy mennyi lesz az emberek keresete. Azzal bizonyára egyetértesz, hogy a döntést erről a Fideszre és Orbán Viktorra bízni többé nem lehet!

Kedves Tamás!

Senki nem remél csodát ettől az ellenzéki szövetségtől, de talán megállítják az államilag szervezett lopásokat, talán enni adnak az éhezőknek, talán újraépítik az iskolákat és a gyógyintézeteket, talán elejét veszik Magyarország további pusztulásának, s megteremtik a talpra állás jogi, gazdasági, politikai feltételeit. Ezzel igencsak el lehet majd bíbelődni 2022 után, ha egyáltalán győznek.

Vajon Te leszel az egyike azoknak, akik ez elé gátat építenek?

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Egy hozzászólás itt: “Kedves Bauer Tamás! Kire szavazol majd 2022 tavaszán?

  • 2021.01.06 - 18:44
    Közvetlen hivatkozás

    Amennyiben sikerül meggyőzni arról, hogy téved, az komolyan megnöveli az ellenzék esélyét. Nem lesz egyszerű, de megéri.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.