Bayer: Csak nekünk adatott meg – az Isten verje meg – egy ab ovo (…) hazaárulónak született ellenzék

A “higgadt, mérsékelt és megfontolt” Bayer Zsolt egy ironikusnak szánt beismeréssel kezdett, miszerint “sokkal tehetségesebbek nálunk a libsik, meg a balosok”.

“Nem a zsömle kicsi, a pofátok nagy”

Az első szájára vett Pikó András volt, aki -szerinte- első intézkedésével elvette kerületében a 13. havi bért a dadusoktól, az óvónőktől stb.

“Jött tisztakezű Pikó Bandi és bejelentette mindjárt első intézkedés képpen, hogy ez nem mehet tovább (…) egész életükben tudtak azon kívül mást mondani, hogy nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy?…”

Önről is szegénységi bizonyítványt állított ki a “higgadt és mérsékelt”:

“címeken kívül lószart nem olvasnak el…”

Az igazság ezzel szemben

Következett Giró Szász András “múlhatatlanul fontos” eszmefuttatásának dícsérete

Giró-Szász András volt kormányszóvivő, a Századvég alapítója, aki jelenleg jólfizetett tanácsadóként tengeti életét, könyvet írt

Gondolat és erő – A cselekvő állam orbáni modellje

címmel és ebből az alkalomból vendégeskedett G. Fodor műsorában, ahol arra terelődött a szó, hogy mit vagyunk kibukva a -szerinte- 500 közmilliárdon, ami stadionra ment el, amikor az egészségügyre 25.000 milliárdot költött gondoskodó kormányunk. (számításai bizonyítékait elfelejtette magával vinni, de ezt nem is igényelte a műsorvezető).

A “mocskos, szemét, gazemberek”

gyűjtőszavak természetesen Önről jutott eszébe a még mindig “higgadtnak”, ha az a véleménye, hogy talán kevesebbet kellene költeni stadioncuccra, helyette az egészségügyet lehet preferálni. Ideillőnek vélte elismételni, hogy sportba befektetni, az tulajdonképpen egészségügyi befektetés.

A “magyar gazdasági csoda”

Az is a szájbarágás aznapi adagjához tartozott, hogy megemlítse a “csodát”, amit persze mimagyrok hajtunk végre, mert hiába fordult recesszióba a német autóipar, mi szárnyalunk, mint összeszerelők.

Magyarázat arra, miért kell Magyarországon mindent a mészárosoknak nyerni

Azért jó, ha a magyar oligarchák viszik el a zsíros megbízásokat, mert az itthon marad, hiszen a németek sem hőzöngenek, ha a Mercedes nyer egy közbeszerzést, csakúgy mint az olaszok, ha a Fiat tarol. Hogy ebből miként következik, hogy kizárólag Orbán-közeli, vagy rokoni szálon lehet üdvös közbeszerzést nyerni, az a magyarázat után sem világos.

“Csak nekünk adatott meg – az Isten verje meg – egy ab ovo (…) hazaárulónak született ellenzék, amelyik minden egyes esetben, ha nem egy külföldi multi nyer, hanem egy magyar, akkor elkezd őrjöngeni, oligarcházni és korrupciózni…”

Akit érdekel minden elő szóban….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük