Bayer (ügyeskedő) Zsolt legújabb buktája – Lakásmutyi Fidesz módra – Frissítve Bayer úr közleményével

Feltehetően ma is meglesz a borzalmasan felháborodott kirohanás Bayer Zsolt valamelyik írói felületén. Az is valószínű, hogy ez a nap sem múlik el anélkül, hogy valakiket a sárba ne taposna a tőle megszokott alpári stílusban, Pedig azt kell mondanunk, ez esetben egyetlen okozója az iránta felfokozott érdeklődésnek az a sumákság, ahogyan a Várbéli lakását szerezte és ahogy kommunikálta.

Az a fránya kapzsiság, csak az ne lenne!

Ismét Bayer Zsolt családjának tulajdonában van az az ingatlan, amit a fideszes publicista tavaly szeptemberben cserélt el egy 49 négyzetméteres önkormányzati lakásra a budai Várban – derítette ki a 24.hu.

Kedden számoltunk be róla, hogy a Fidesz ötösszámú párttagkönyvének tulajdonosa Orbán Viktor miniszterelnök új rezidenciájától, a felújított karmelita kolostortól pár száz méterre fekvő Úri utcába költözött be egy önkormányzati bérlakásba, amit meglehetősen olcsón, 32 ezer forintért bérel az I. kerületi önkormányzattól. Az újságíró lakáscserével jutott hozzá az önkormányzati bérleményhez. Kérdésünkre akkor azt közölte, hogy egy budai agglomerációban lévő, 70 négyzetméter alapterületű kertes házat adott cserébe, ám annak helyét nem közölte.

Bayer nem csípi, ha lebukik – “Szokjanak le végre arról, hogy mindenkit b@szogatnak!”

Bayerék egy pilisszentkereszti faházat adtak a vári ingatlanért cserébe,

ami két hónappal az üzlet nyélbeütése után ismét a fideszes publicista családja – egész pontosan egyik fia – tulajdonába került.

A Budavári Önkormányzat tájékoztatása alapján Bayer tavaly szeptember 5-én jutott hozzá lakáscserével az Úri utcai lakáshoz, a cserealapul szolgáló pilisszentkereszti háznak pedig a tulajdoni lapja szerint egy nappal később, szeptember 6-án lett új tulajdonosa. Az új tulajdonos nem más, mint az Úri utcai ingatlan egyik korábbi lakója, akinek a neve most is szerepel a kapucsengőn. Ez a magánszemély azonban alig két hónapig birtokolta a pilisszentkereszti házat, az ugyanis már tavaly novemberben visszakerült Bayer Zsoltékhoz, az újságíró fiának nevére.

A csereügyletre azért volt szükség, mert a lakástörvény szerint az önkormányzati lakások bérleti joga kizárólag másik lakás bérleti vagy tulajdonjogára cserélhető, magyarán pénzért nem megvásárolható.

Össze-vissza sajtótjékoztató

A 24.hu lakáscseréről szóló cikke után a kormánypárti publicista szűkkörű sajtótájékoztatót hívott össze csütörtökre az Úri utcai lakása elé, hogy megmagyarázza lakásszerzésének és -bérlésének körülményeit. Bayer egymásnak ellentmondó költségeket közölt. Elsőként a blogján írta meg, hogy a bérleti díj mellett 40 millió forintért bérli a vári lakást – ezzel feltehetően a csereingatlan árára utalt. A sajtótájékoztatón már csupán 26 millió forintra taksálta a budai agglomerációban található ingatlan értékét. Az Úri utcai ingatlan felújítási költségeiről szólva pedig 5 és 10 millió forintos összegeket is említett.

Bayer a sajtótájékoztatón azt a kérdést nem kívánta tisztázni, hogy melyik településen található az az ingatlan, amit a budavári lakásért cserébe adott. Azt mondta:

Nem fogom megmondani, és nem azért mert bármiféle takargatnivalóm lenne, arról, hogy milyen ingatlant ajánlottam fel, amit az előző bérlő elfogadott és alkalmasnak talált, hanem azért, mert ő – mint teljesen civil ember – nem hozható általam olyan helyzetbe, hogy őt is majd elkezdjék cseszegetni azzal, hogy mennyiért meg miért cserélte el.

Ez pitiánar és übergáz!

Gyanítható azonban, hogy Bayer más okból titkolta, milyen ingatlant adtak a vári lakás bérleti jogáért cserébe. És noha az újságíró szerint nincs mit takargatnia, amikor a sajtótájékoztató után a portál rákérdezett, hogy a pilisszentkereszti ház volt-e a cserealap,

előbb letagadta, hogy azt az ingatlant adták az Úri utcai lakásért cserébe, ami két hónappal később újra a családja tulajdonába került, majd – mint a cikk elején található videóban látható – kameránk előtt mégis elismerte a történteket. (24.hu)

Azt mondta, visszavásárolták az ingatlant, és ezzel nincs is semmi probléma, hiszen az új tulajdonos annak adja el, akinek akarja. Szerinte nem játszották ki a lakáscsere szabályait sem. És Ön szerint?

Forrás

Bayer Zsolt közleménye

“Eddig azzal vádoltak, hogy politikai kapcsolataim miatt bérelhetek áron alul lakást a Budai Várban. Ezt már megcáfoltam.

Most a lakáscsere van műsoron.

Ezúton közlöm a következőket:

Az egész ügylet során az ingatlanközvetítő és az ügyvédek útmutatásai alapján, a hatályos jogszabályokat teljes mértékben betartva jártam el. A budavári önkormányzatot semmilyen hátrány nem érte, ellenkezőleg, az önkormányzati vagyon az általam elvégzett felújítási, állagmegőrzési munkák után tízmillió forinttal nőtt.

Az önkormányzati lakásért ugyanazt a bérleti díjat fizetem, mint bárki más, politikai hovatartozásától függetlenül. Ezek a tények.

Minden más rosszindulat, hazugság és rágalom. Ezek után, ha valakinek valami problémája van, forduljon a bírósághoz.”

Szerintünk….

Nem mindig etikus, ami törvényes….. – ha ez “odaát”  jelent még valamit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük