BlogbazárKiemelt hírek

Bayer Zsolt emberére akadt, kiosztották nem is akárhogy

Bayer Zsolt a kormány és a szélsőjobb kedvenc publicistája a napokban figyelmetlenül egy akkora pofonba gyalogolt belem hogy a fal adta a másikat. A történet pikantériáját növeli, hogy  a publicistát egyik friss célpontja Perintfalvi Rit  teológus  “küldte ahogy pestiesen mondják  gyufáért.

Magyra kormánytag meleg lenne, ugyan már

Miután egy néhány nappal ez előtti megszólalásában Márki-Zay mintegy mellesleg elejtette, hogy szerinte a fél magyar kormány meleg, Bayer a saját magáról elnevezett műsorában  azonnal “védelmükre kelt” és végig vette szinte a teljes kormányt “indokolva”  ki mért nem lehet meleg.

Az ötös számú párttagkönyv büszke tulajdonosa Márki-Zay Péter egy korábbi kijelentésére reagált így, amelyben azt állította, ő úgy tudja, a fél magyar kormány meleg.

Pedig ekkor még csendben maradhatott volna, de ő nem

Perintfalvi Rita katolikus teológus kedden, Facebook-oldalán reagált Bayer Zsolt kirohanására egy parádés bejegyzésben, amelynek végkövetkeztetése az volt:

“(…) ha én összeszámolom, úgy látom, hogy egyetlen kormánytag esetén sem tudott BZS olyan érvet felhozni, aminek alapján elhihetném neki, amit állít. Pedig én tényleg megpróbáltam, pont ezért írtam ezt a posztot”.

Vette észre a The Post

Bayer ezután Facebook-oldalán  a maga szoliíd módján leb#zizta a teológusnőt:

„Amúgy magával mi a helyzet? Olvasom, van férje. Gyanús, nagyon gyanús… nem b*zi maga?”

Beindult a pofonofon

Perintfalvi Rita csütörtökön reagált :

Bayer Zsoltnak üzenem, aki szinplán leb*zizott, hogy aki magát szereti annak nincsen oka gyűlölködni.

Bayer Zsolt úr nagyon zokon vette a tegnapi leckét,(folytatódik a bejegyzés) amit neki adtam a magyar kormány fele meleg avagy senki sem az témában. És a FB oldalán ezt üzente nekem:

„Amúgy magával mi a helyzet? Olvasom, van férje. Gyanús, nagyon gyanús… nem b*zi maga?”

Hogy is van ez?

Jaj, nagyon jó, nagyon jó, hogy akkor most én is annak ellenére vagyok meleg, hogy házas vagyok!

Ügyes, ügyes! Ja nem, mégsem, bocs! Ellenkezőleg: borzalmasan vérszegény és erőltetett. De elárulok valamit kedves Bayer úr, ha én meleg lennék – a magyar kormány tagjaival ellentétben – én bizony vállalnám, sőt büszkén vállalnám azt, aki vagyok! Nem, nem arra lennék büszke, hogy meleg vagyok. Mint ahogy arra sem büszke senki, hogy fehér, vagy férfi vagy éppen nő. A büszkén vállalnám azt jelenti, hogy nem élnék kettős életet, nem kötnék látszatházasságot, nem szeretkeznék olyannal, akire nem vágyom. És nem dolgoznék egy olyan kormánynak, ami a sárba tiporta az emberi jogaimat. Mert nem árulnám el sem magamat, sem azt a közösséget, amihez kisebbségként tartozom.

It is very simple!

De, ha már a témánál tartunk, azt azért megkérdezem, hogy Bayer úr, amúgy minek turkál a bugyimban, hiszen én még gyerek sem vagyok??!! Óh, igen Kaleta Gábor jutott az eszembe, meg az a 19 ezer gyermekp0rnó videó. Sose felejtem el, hogy a védőügyvédje arra hivatkozott, hogy de hát ez az ember egy igazán jó keresztény, bárki megmondhatja, még misére is jár!

Az is éppen ennyire jó keresztényi dolog, hogy leb*zizzuk a másikat? Ön melyik templomba is jár?

És ha már a kereszténységről beszélünk, eszembe jut a Biblia. Nagyon szeretem a Leviták könyve 19,18 versét, amit Martin Buber csodásan így fordít:

„Szeresd felebarátodat, mert olyan, mint te!”

Igen, igen, a keresztényi szeretet alapja mindig az önszeretet.

Ez nem önzés! Aki magát nem tudja szeretni az folyton a másikat bántja

És ugyanez igaz fordítva is. Aki magát szereti, annak nincsen oka gyűlölködni. Sajnos kedves Bayer úr, ezen Önnek el kellene gondolkodnia!

Mert rengeteg megnyilvánulásában az tükröződik, hogy Ön nem tudja elfogadni saját magát. Valahogy nem sikerül lehámoznia magáról az örökös sértődöttséget és kisebbségi komplexust.

Miközben minden szempontból egy privilegizált csoporthoz tartozik: fehér, férfi, keresztény és bevallása szerint heterosze×uális.

Ebben a kereszténydemokraták által vezérelt birodalomban Ön nincsen semmilyen elnyomás alatt, Öntől nem vették el az emberi jogait, nem tiporták sárba a méltóságát. Szemben azokkal az emberekkel, akikről Ön szimplán b*ziként beszél!

Én el tudom Önnek mesélni, hogy mennyire jó érzés számomra az, hogy el tudom fogadni a másik embert, legyen bármilyen szempontból más, mint én. És ez az érzés örömmel és felszabadultsággal tölt el. Mert a másik embernek úgy tudok örülni, ahogy ő van.

Úgy is mondhatnám, ahogy őt az Isten teremtette. És így azokra a problémákra tudok fókuszálni, amelyek valójában súlyos bűncselekmények. Nem, nem a melegség a köztörvényes bűncselekmény, hanem a ped0fília!!!

„Amire nincs bocsánat”

Talán hallott már az egyházi sze×uális visszaélésekről írott könyvemről? „Amire nincs bocsánat” a címe.

Abban is részletesen taglalom azt, hogy milyen súlyos következményei lehetnek annak, ha egy társadalmi és / vagy egyházi közeg megbélyegzi, megveti, démonizálja a homosze×ualitást. Ugyanis abból az következik, hogy rengeteg ember látszatéletet fog élni. Lásd SZÁJER JÓZSI! Aki idősödő korára azzal szégyenült meg, hogy az éj leple alatt, egy mocskos csatornán mászva kellett menekülnie a rendőrök elől.

Talán, ha nem egy ilyen kormány szekértolója lett volna, akkor élhetetett volna emberhez méltó életet is? S akkor azt se felejtsük el, hogy a sze×uális elfojtásból fakad az a lelki torzulás, aminek akár gyermekek bántalmazása is lehet a következménye.

Szívesen meghallgatom Önt egy lelkivezetés, vagy akár egy kvázi gyónás keretében

Mert minden elfojtás agresszióba fordul idővel. Ezt hívják sze×uális pszichopátiának! Na, az ilyen bűnözők ellen való fellépés valóban egy komoly munka. Amikor Ön engem kapásból leb*zizik, azért gondoljon majd arra is, hogy lehet éppen az egyik unkáját mentettem meg attól, hogy ez a borzalom vele is megtörténhessen! Lehet, hogy éppen egy templomban vagy egy egyházi iskolában.

De én megértem az Ön összes frusztrációját és szívesen meghallgatom Önt, ha gondolja egy lelkivezetés vagy akár egy kvázi gyónás keretében.

Ön leb*zizva bántalmaz engem, én viszont segítő jobbot kínálok. Hátha szebb lenne ezek után az élet, nem gondolja?

Fejeződik be Perintfalvi Rita katolikus teológus Bayer Zsoltnak szóló általunk kissé szerkesztett üzenete, amit a publicista alighanem nem tesz ki az ablakba.

A szerzőtől

A Bécsi Egyetemen tanított, jelenleg a Grazi Egyetem Katolikus Fakultásának a tanára. 2007 óta elnöke a Magyarországi Teológusnők Ökumenikus Egyesületének. 2009 és 2015 között tagja az ESWTR (European Society of Women in Theological Research) nemzetközi vezetőségének. 2014-ig fő kutatási területei a zsoltároskönyvexegézis, szinkrón-intertextuális szövegelemzés, feminista és felszabadítás-teológiai bibliaértelmezés voltak. 2014-tól interdiszciplináris kutatást folytat, amely a jelenlegi habilitációs kutatása részét képezi. Aktuális kutatási projektjének a címe “Megtanulni (újra) embernek lenni: Antigender támadások a vallási fundamentalizmus és a jobboldali populizmus horizontjában”, melyben a társadalmi nemek kutatása, a politikatudomány, a politikai filozófia, a feminista etika és különösen a biblikus tudományok kutatási eredményeit integrálja. (Wikipédia)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

A szobor, amit Bayer Zsolt és a Mi Hazánk is ledöntene – 2021 Magyarországa?

Bayer

 

Comments (1)

  1. A teologusnőtől ez egy igazi,tökös poszt volt,gratulálok neki,hogy ilyen türelmes egy ilyen minden téren defektes emberhez,mint ez a bayer.Ez az ember sokszor lejáratta már a fideszt,lásd.-a pápának szánt mocskolódása,stb.Bár a fideszt nem is annyira kell lejáratni, megoldják ők maguk,pl ez az örökös Gyurcsányozás nagyon gáz. Bayernek utána kellett néznem,hogy kicsoda is valójában,mert az ország kizárólag a mocskos pofájáról ismeri,és ez megintcsak gáz,De ez legyen bayer,és a fidesz szoc.problémája

Szólj hozzá!