Bayer Zsolt: Európa, ha nem a világ legjobb külügyminisztere Szijjártó Péter

Bayer egy virtigli Jolly Joker, mindenhol alkalmazható, már show-műsorok világában is jeleskedik. A forgatókönyv ugyan az, mint az eddig futó Sajtóklubban, de ez a visszafogottabb lovagkeresztes szájába adja az Orbán-közölnivalót.

Szijjártó az ász, és mind a miénk!

“De jó, hogy nem én vagyok a külügyminiszter, biztos odamentem volna és letépem a fejét ennek a kreténnek…”

– mesélte kedélyesen a külügyér hősies türelmét méltatva, amivel végighallgatta a kritikákat, majd  minősíthetetlenül pökhendi konferanszát amiben válaszolt azokra  az Európai Parlamentben.

Szijjártó “autoriter performansza”, miszerint “add a pénzt, és kuss!” – azonnali illemleckét vont maga után

Bayernek az Európai Unióról úgy általában szűkszavúan csak annyi a véleménye:

“Ott tényleg mindenki hülye.”

Ha már kapott egy show műsor,

gyorsan belengette, hogy az uniónak – aminek Magyarország is tagja, tehát a tágabb hazánk – vége:

“Minden birodalom bukása egy álarcosbállal kezdődik (…) amit tegnap láttak az álarcosbál volt. Ott ültek álarcban a hazugok, a becstelenek, a gazemberek, akik felhúzták az európaiság és a demokrácia álarcát, és össze-vissza beszéltek egyszerre gazemberségeket és hazugságokat…”

Nem, nem Szijjártóra gondolt, mert így folytatta:

“A másik oldalon meg ott ültek a tisztességes magyar képviselők meg a magyar külügyminiszter, akik álarc nélkül elmondták az igazságot…”

Ennél  résznél a homlokára csapott majd  korrigált,

mert persze nem minden magyar képviselő tisztességes, hiszen Niedermüller és Ujhelyi, hogy Szanyiró ne is beszéljünk az álarcosokhoz tartozik, akikről így vélekedik a pártatlan és igaz nemzeti riporter:

“…vissza sem engedném őket  Magyarországra… Ujhelyi azt mondja, hogy szégyelli, hogy magyar…Pista, nem kell szégyellned, ugyanis te nem vagy magyar….”

Csendben fűzzük hozzá, hogy feltehetően a Bayer és a Fidesz-emlékezetből kiesik, amikor az ellenzékben lévő Orbán kuncsorgott Brüsszelben azért, hogy büntessék meg Magyarországot a kormánya miatt.

Tovább is van…. nézze:

 

Kapcsolódó:

Bayer Zsolt szerint a katolicizmus – Csúcsra járt az Echo TV Sajtóklubja

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük