Bayer Zsolt felmentve! – Nagy Blanka fellebbezni készül….

A bíróság szerint, ha valaki egy tüntetésen felszólal a kormánnyal szemben, akkor tűrnie kell, hogy az Ön általi is akarva-akaratlanul pénzelt, százmilliárdokból működő kormánysajtó gyalázza, sértegesse.

Bayer az utolsó szó jogán….

Felmentette a Fővárosi Központi Kerületi Bíróság Bayer Zsolt kormánypárti publicistát az ellene becsületsértésért indított perben. Az eljárást Nagy Blanka indította. Bayer az utolsó szó jogán Nagy Blankához fordulva kifejtette,

az „nem megy”, hogy valaki felszólal egy tüntetésen, majd utána fürdik a népszerűségben, a kormánykritikus média dicséretében, majd „pityeregni kezd”, ha bírálatot kap, hasonló stílusban, mint amit ő használt korábban. – Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten!

A per tárgya….

2018 decemberében a túlóratörvény miatti tüntetésen az akkor érettségi előtt álló lány is felszólalt a Fidesz politikája ellen, egy fertőző járványhoz hasonlítva a kormánypártot, amely lerabolja az országot. Bayer Zsolt az Echo TV-n

„szerencsétlen nyomorult rohadt kis prolinak”

és

„igazi kretén barom állatnak nevezte”

a fiatal lányt, majd a kormánypárti médiában lejárató kampány indult.

Beindult a gépezet….

A propagandasajtóban többek között olyan, valótlan tartalmú cikkek jelentek meg, hogy Nagy Blanka bukásra áll és lehet, hogy le sem fog érettségizni. A lány a bíróságon elmondta, hogy odahaza, Kiskunfélegyházán gyakorlatilag kiközösítették a gimnáziumból, volt olyan pedagógus, aki közölte, nem akar egy tablón szerepelni a diáktüntetővel. Elhatárolódott tőle saját alma matere is, a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium.

A bíróság szerint

azzal, ha valaki kiáll a nyilvánosság elé, és elmond egy beszédet, a közélet aktív szereplőjévé válik, és innentől kezdve tűrnie kell a „kritikát”.

Bayer Zsolt mondatai pedig beleférnek a vélemény nyilvánítás szabadságába, és nem valósítottak meg becsületsértést.

A Bayer Zsolt ellen indított eljárásban először a Fővárosi Központi Kerületi Bíróság első körben elutasította Nagy Blanka keresetét, kimondva: Nagy Blanka közszereplőként tűrni köteles a bírálatot. Ezt a döntést a Fővárosi Törvényszék megsemmisítette és új eljárásra kötelezte a bíróságot, ám most ismét felmentették Bayert. A döntéssel szemben Nagy Blanka fellebbezni fog.

Eddig elbuktak…..

A lejárató kampányra válaszul Nagy Blanka ugyanakkor pereket indított a kormánymédiával szemben. Az Origót, a Lokált, a Ripostot és a Figyelőt is elmarasztalták hamis állításaik miatt.

Forrás

tüntetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest