Vásárhelyi Mária: nem akarom elkeseríteni Hadházy Ákost, de Bayer Zsolt már 1999-ben is hadilábon állt az elvileg a jogállami normákat képviselő bírósággal

HadházyÁkos végrehajtást indított #bayerzsolt ellen, mivel Bayer mind a mai napig nem fizette ki azt a 300.000ft, amelyet a bíróság jogerősen megítélt Hadházynak, mivel az ítélet szerint bayer megsértette Hadházy becsülethez és emberi méltósághoz való személyiségi jogait.

Nem akarom elkeseríteni Hadházy Ákost, de azt hiszem nem sok jóra számíthat ebben az ügyben

Bayer már 1999-ben is hadilábon állt az elvileg a jogállami normákat képviselő bíróságokkal.

Én ugyanis 1999. szeptember 3-án tettem ellene büntetőfeljelentést, egy akkor még ritkaságszámba menően aljas és mocskolódó írásáért. (Ma már az ilyesmi mindennapos) 1999. október 28-án a az ügyben a bíróság nyomozást rendelt el

“Bayer Zsolt címének megállapításáért, ahonnan nevezett szabályszerűen idézhető lesz”.

E feladat végrehajtására éppen két és fél év állt a nyomozóhatóság rendelkezésére,

minthogy az első tárgyalást 2002. június 10-re tűzték ki. By the way Bayer ekkor a magyarnemzet munkatársa volt, neve ott szerepelt az impresszumban, és minden héten lerótta gyalázkodó penzumát. Bayer azonban nem jelent meg a bíróságon, így a bírónő az új tárgyalást június 28-ra tűzte ki, ám a bírónő szomorúan állapította meg, hogy bayer ekkor sem volt ott. A bírónő fokozódó szomorúsággal a következő tárgyalást október 22-re tűzte ki, de talán mondanom sem kell, hogy Bayer nem volt ott. Ekkor a bírónő már nagyon szomorúan közölte, hogy a következő tárgyalás 2003. január 24-én esedékes, és kijelentette, hogy az

összes szükséges lépést meg fogja tenni bayer “útba indítása” értsd rendőrségi előállítása érdekében.

Ám akár hiszitek, akár nem a tárgyalási napon ismét csak én és jogi képviselőm jelentünk meg

A bírónő ekkor azt közölte, hogy mivel Bayert egyik bejelentett lakáscímén sem találták meg, átmeneti időre felfüggeszti az eljárást és egyben felhívta a figyelmemet, hogy amennyiben bármilyen információm van bayer hollétéről azonnal tájékoztassam őt. Én, mint az összes előző meghiúsult tárgyaláson, ekkor is elmondtam, hogy

a rendőrség és a bíróság által meg nem talált személy a Duna Tévé kulturális igazgatója, a Miniszterelnökség hivatalos tanácsadója és a magyarnemzet állandó munkatársa.

A bírónő azonban ezt ismételten nem hallotta meg

Így tehát 3 és fél alatt az ügyről, amely miatt Bayert bepereltem egyetlen szó sem esett a bíróságon. Ezek után úgy döntöttünk jogi képviselőmmel, hogy ezt az ingyen cirkuszt – amely nekünk nagyon sokba volt – nem folytatjuk tovább és elállunk a pertől. A történetet nyílt levélben megírtam a PKKB elnökének, választ azonban a mai napig nem kaptam.

Hát így működött a jogállam az ezredfordulón, az első Orbán-kormány idején.

Forrás

Háttér….

Bayer válasza Hadházynak itt olvasható, a független képviselőreakciója pedig alább:

“Olvasom, hogy Bayer Zsolt szerint alaptalan a végrehajtás ellene, hiszen ezer ember vállalta, hogy megfizet nekem (ötforintosokban) 300-300 forintot, így ez le is van tudva. A legnagyobb tisztelettel két tanácsot adnék Bayer úrnak:
1) Válogassa meg jobban a barátait, mert azok a jelek szerint átverik. Egy azaz egy pécsi hölgy küldött csak egy kisebb csomagot, amiben a dobozka súlya és a csörgés alapján ötforintosok lehettek, de azt visszaküldtük (itt jelzem, hogy a Képviselői Irodaház portáján nem vesznek át csomagokat).
2) Cserélje le az ügyvédjét, mert vélhetően ő is átverte. Természetesen neki személyesen kell teljesítenie felém a bíróság ítéletét, nem hátékázhatja másra és nekem sem kell mástól elfogadnom semmit (készpénzes borítékokat amúgy sem szokás felént átadni, de persze lehet, hogy a Fideszben ez még dívik).
Ha a barátai és rajongói segíteni szeretnék Bayer urat, természetesen megtehetik, de neki közvetlenül küldjék az ötforintosokat, ő pedig fáradjon el egy pénzintézetbe, rolnizza és váltsa be, majd utalja át!”

Angliába

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük