Sorting by

×

Bayer Zsolt ugyanazt a faházat kétszer cserélte Úri utcai önkormányzati lakásra és még a viskót is megtartotta

Bayer Zsolt minden bizonnyal beleszeretett a Várnegyedbe. Abból lehet erre következtetni, hogy egymástól cirka 100 méterre 2 önkormányzati lakást is magáénak mondhat a család.

Faházat lakásra, méghozzá ugyan azt kétszer!

Nem egy, hanem két – egymástól mindössze száz méterre lévő – önkormányzati bérlakása van a budai Várnegyedben Bayer Zsolt kormánypárti publicistának és közvetlen családjának – írja a 24.hu.

Az első bukta….

2019 áprilisában derült ki, hogy 2018 óta mindössze havi 32 ezer forintért bérel egy 49 négyzetméteres önkormányzati lakást az Úri utcában. A bérleti joghoz lakáscserével jutott: az ingatlanért egy 70 négyzetméteres pilisszentkereszti faházat adott, ami két hónappal a csere után már ismét a családja tulajdonában volt.

Második bukta….

A másik lakást ugyanezzel a módszerrel szerezték Bayerék: annak bérleti jogát ugyanazért a pilisszentkereszti faházért kapták, a házat pedig – alig két héttel később – ugyanúgy visszavásárolták a 24.hu szerint.

A Budavári Önkormányzattól kikért közérdekű adatok alapján ez az ingatlan egy 46 négyzetméteres lakásról, amelynek bérleti díja kevesebb mint 30 ezer forint havonta. Bayer Zsolt édesanyja 2017 augusztusa óta bérli, ám nem ő lakik benne. Szintén az ő nevére került vissza a Pest megyei ház.

Édesanyám, aki rokkantnyugdíjas, végül nem költözött be nevezett lakásba, hanem – teljesen törvényesen – bejelentette oda unokáját, vagyis az én fiamat. Jelenleg a fiam lakik ott a párjával

– nyilatkozta Bayer. A portál megkeresésére azt is elmondta, hogy hirdetés útján találták a lakást, majd az ingatlanközvetítő és az ügyvédek útmutatásai szerint jártak el ők és a korábbi bérlők is. Később a blogján is megemlékezett a második lakás lelepleződéséről, az ezzel foglalkozó újságíróra pedig úgy utalt, mint

„kis kopasz köcsög a 24.hu-tól”.

Az eset nem egyedi….

Palkovics László egy győri panelt adott a várbeli lakásáért cserébe. A hvg.hu tavaly térképen is ábrázolta, kik azok, akik az előző, kormánypárti polgármester, Nagy Gábor Tamás vezetése alatt kaptak kedvező áron, jó helyen található lakásokat.

Megoldás?

Na az nincs, hiszen jogilag minden rendben van, az erkölcsi felvetést pedig nem ismeri a jogalkotó. És a “zemberek”?

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.