Be kell oltani a gyereket? – Aki válaszol: Novák Hunor csecsemő- és gyermekgyógyász

Erősödik a járvány az iskolákban, az óvodákban és a bölcsikben, ami egyre több szülőnél, nagyszülőnél vet fel kérdéseket: milyen tünetekre figyeljenek a felmenők, kell-e és lesz-e oltás a gyerekeknek? Ezekre és hasonló kérdésekre adott választ Novák Hunor csecsemő- és gyermekszakorvos az ATV-ben.

“A védőoltás véd, a hülyeség öl!”

“Egyre erősebb a vécédeszkán gugli-diplomázott önjelölt virológusok hada, akik elképesztően sok butaságot és tévhitet terjesztenek, hogy hányféleképpen fogunk meghalni a védőoltástól, hogy módosul a genetikai állományunk, vagy hogy mikrochippeltet Bill Gates. “

-véli a gyerekekkel-szülőkkel napi kapcsolatban álló doktor. Ezzel szemben

“azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy a szakemberekre hallgassunk….”

Tanuló fázisban vagyunk….

“Nagyon fontos, hogy a tudásunk folyamatosan változik, nem tudunk még arról biztosat nyilatkozni, hogy a dél-Afrikai mutáció milyen hatással lesz a gyerekekre. Megjelent egy komoly tanulmány a brit mutációról. A gyerekek vonatkozásában azt tudom mondani, hogy nem okoz más tünetet és nem veszélyesebb rájuk, mint az “eredeti” Covid.”

Azonban

“gyorsabban terjed, egyidejűleg több gyermeket betegít meg.”

Veszélyes?

“Amikor elkapja a gyerek, szinte bármit okozhat -taknyosság, köhögés, hasmenés, kiütés- (…) olyan tekintetben lehet veszélyes a gyerekekre, hogy miután a vírus “eltakarodott a szervezetből”, három-négy héttel később kóros immunválaszt okozhat. A fékevesztett immunreakció sokszervi gyulladást eredményezhet. Ez a késői válasz a veszélyes a gyerekekre.”

Óvatosan a nagyszülőkkel!

“Ami a gyereknél banális, taknyos betegség, az a nagyszülőnél lélegeztetőgép!”

Ha beteg a gyerek, ne akkor találkozzon és ne akkor vigyázzon rá a nagymama és a nagypapa – emelte ki a gyermekorvos.

Teszteltessük – ne teszteltessük a srácokat?

Legtöbbször felesleges a gyerekeket tesztelni. A szülői kíváncsiság nem indok arra, hogy egy sokszor igen kellemetlen vizsgálatnak kitegyük a gyereket. Ezért fel kell tenni a kérdést: milyen következménye van a tesztnek, ha negatív vagy pozitív az eredménye, mit változtat? Ha van ok és következmény, akkor érdemes tesztelni.

-véli Novák doktor.

A gyerekek beoltásával kapcsolatban…

“…A gyerekek oltása a nyájimmunitással összefüggésben jöhet elsősorban szóba. Világszerte több vakcinát vizsgálnak gyerekekre is.”

A teljes interjú ide kattintva hallgatható.

felhívás
illusztráció: V.K.

 

Izrael, Bensouda
illusztráció: V.K.

Egy hozzászólás itt: “Be kell oltani a gyereket? – Aki válaszol: Novák Hunor csecsemő- és gyermekgyógyász

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük