Bebukott Tiborc István, a felesége és apósa „saját lábán” álló vőgyerek

Az elmúlt hetek – sőt, évek – legnagyobb botránya, hogy az OLAF olyan súlyos szabálytalanságot talált Tiborcz István egykori cégének LED- es projektjeinél, hogy a teljes 12 milliárd forint visszafizetését követeli.

Megkóstolt egy csupor mézet, alaposan, fenékig

2015-ben  tett feljelentés után, és amikor a  botrány kezdett kibontakozni, Tiborcz kivett gyorsan még 400 millió osztalékot, majd gyorsan eladta a cégét a WHB csoportnak. Aztán a WHB Ingatlanforgalmazó Kft.- ben üzletfelek is voltak a WHB csoport fejével, Paár Andrással.

Hadházy Ákos szerint, Tiborcz cégének új tulajdonosa maga is folytatja a hagyományt: olyan manipulált közbeszerzésen részt venni, hogy csak ő lehessen végül a nyertes. Az Operaház felújításának gigaberuházásánál is ez történt volna. A Bosch világcég azonban vette a bátorságot és megtámadta a csalást.

A Közbeszerzési Döntőbizottság pedig elismerte, hogy az Operaház jogtalanul manipulálta volna a beszerzést, megsemmisítette, és 5 millió forintra meg is büntette az ajánlatkérőt (a büntetéstől persze nem dőltek dugájukba) Sajnos kijelenthető, hogy ezek a manipulációk ma már a szabályokat jelentik, a kivétel itt abban van, hogy a Döntőbizottság ezt megakadályozta.

Az LMP társelnöke állítja: a történethez hozzátartozik, hogy az Operaházat vezető Ókovács Szilveszter jó viszonyban van a miniszterelnök lányával, Orbán Ráhellel, a WHB tulajdonosa pedig Orbán Ráhel férjével, Tiborcz Istvánnal áll üzleti kapcsolatban.

A CIKK A KÖVETKEZŐ OLDALON FOLYTATÓDIK

[mnky_ads id=”10552″

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük