Bedőlt a Jobbik? – Jakab Péter nélkül nem megy?

Azok után, hogy kicsinálta még a soraiból is egykori elnökét a Jobbik, Jakab Péter távozásával mintha elkezdődött volna a párt szétesése, ami most újabb állomáshoz érkezett, legalábbis Molnár Enikő Jakab egykori kabinetfőnöke szerint aki arról tudósít, hogy a párt kongresszusa “érdeklődés”(?) hiányában elmaradt.

… dik kongresszus

A minél nagyobb római számok a szovjet időkben azt hivatottak jelezni, hogy milyen fontos és régen uralkodó csapat az SZKP, vagy az MSZMP. A “szocializmus” leváltása óta ez sem igazi viszonyszám, hiszen a pártok, mivel még mindíg folyamatban van a genezisük, kénytelenek sűrűn “kongresszusolni”.

A Jobbik XVII -1-dik kongresszusa

A Jobbik szombaton tartotta (volna)  XXVII. Kongresszusát ám az az egykori kabinetfőnök szerint  érdeklődők hiányában elmarad.

“Hiába küldték ki a meghívókat december 4-én. Mára már egy kongresszus összehívására sem képes a Jobbik azok után, hogy fideszes közreműködéssel megpuccsolták Jakab Pétert.”

Úgy tűnik, Jakab Péter nélkül aki távozása óta megalapította saját “A Nép Pártján” elnevezésű mozgalmát  már egy kongresszust, sem képes a párt, nemhogy megtartani, de összehívni sem. A Jobbikot most éppen az a Gyöngyösi Márton vezeti aki egykor a parlamentben akarta a zsidókat összeírni és most Eu képviselő.

“Ugyanis nincs kinek”

-indokol posztjában Molnár Enikő.

Kellemetlen. Olyannyira, hogy a kongresszus elmaradásáról hivatalos tájékoztatást nem is kapott az a csekély számú alapszervezet, amelyik még nem hagyta ott a pártot.
A kongresszus tehát elmarad, pedig biztos fontos lett volna.

Mitől félnek Gyöngyösiék?

A Jobbik XXVII. Kongresszusának összehívása
A Jobbik Országos Elnöksége a Jobbik XXVII. Kongresszusának 2022. december 17-e (szombat), 10 órára való összehívásáról döntött az Alapszabály 97. § és 99. § alapján.
A pontos helyszín egy későbbi e-mailben kerül kiküldésre.
Regisztráció: 9:00 órától, kezdés 10 órakor.
A Kongresszus napirendje:
1) Szavazás a párt új Alapszabályáról

De mitől is fél annyira a Jobbik elnöksége, hogy a hivatalosan összehívott Kongresszust nem tartják meg? Teszi fel, a kérdést a poszt, majd igyekszik meg is válaszolni azt:

Attól, hogy ország – világ előtt kiderül, a pártot már csak néhány fizetett alkalmazott jelenti. Az aktivisták elfogytak, támogatottság nincs, ami van, az pár százmillió, amit a vezetés még gyorsan felél. Nem véletlenül tart Gyöngyösi Márton – aki nem ismerné, ő a Jobbik elnöke – több megyét összevonva már csak pár főnek tart “beszélgetéseket”, amiket Jobbik-tagoknak hirdet meg.

Ennyien vannak

“Vége. A Jobbiknak mindenképp. A párt politikusai ellenben, Gyöngyösivel az élen még lehetnek nagykövetek. Persze csak ha elődeikhez, Volnerhez meg Bencsikhez hasonlóan jól szolgálják a Fideszt. Egyelőre jó úton haladnak a diplomata karrier felé.”

Zárul a poszt.

Tény, hogy átnéztük a Jobbik közösségi oldalát és honlapját is, és sehol sem találtunk még utalást sem arra, hogy meghiúsult egy kongresszus.

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Pin It on Pinterest