Beer püspök a gyerekekért!

A Szent Ferenc Szegényei Alapítványt 2019-ben alapította Kovács Tibor Ferenc, aki Dr. Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspököt kérte fel kuratóriumi elnöknek. Az alapítvány elsősorban a kis falvakban élő cigányságot szeretné támogatni, oktatással, képzéssel. De szeretne mindenütt segíteni, ahol a hátrányos helyzetű emberek életminőségén javítani tudnak.

Ahol legnagyobb a szükség….

Beer Miklós alapítványa csatlakozott Vecsei Miklós miniszterelnöki biztos programjához a Jelenlét programhoz, melynek célja a romák felzárkóztatása, a születéstől az első munkahelyig kísérni, segíteni a cigányokat. Azt szeretnék elérni, húsz évre előre tekintve, hogy az iskolából kikerülve biztosítva legyen már a munkahelyük a fiataloknak.

Az alapítvány az adományozóinak köszönhetően márciusban mobil röntgenkészülékhez szükséges speciális állványt vásárolt a fogyatékkal élő gyermekek fogászati szakellátását végző Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Madarász utcai telephelye számára. A vírusjárvány miatt csak technikai átadásra került sor.

Még januárban döntött úgy az Alapítvány, hogy a pontos és gyors vizsgálatot segítő, hiánypótló eszközt beszerzi és megvásárolja 877 ezer forint értékben.

Gyerekfogászati kezelés

A budapesti intézményben ambuláns rendelésen, illetve amennyiben indokolt, altatásban végzik a fogyatékkal élő gyerekek fogászati ellátását az ország bármely területéről.

A fogászati kezelés egészséges gyermekek esetében is komoly megpróbáltatással járhat, a speciális kezelést igénylő, magukat kifejezni képtelen gyerekek esetében ez fokozottan igaz, sőt, az alapítvány ezért tartotta fontosnak, hogy eszközbeszerzéssel segítse a kezelést végző szakorvos munkáját, csökkentse a gyermekek fizikai, szüleik lelki fájdalmát.

Az adomány megvásárlásáért valamennyi befizetőnek hálás szívvel mondanak köszönetet. Jövőbeni céljaik megvalósítását az alábbi számlaszámra történő befizetéssel lehet segíteni:

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

OTP Bank 11742094-26993856, Szent Ferenc Szegényei Alapítvány

figyu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.