Utolsó szálig beérkezett a képviselők vagyonnyilatkozata, csütörtöktől bárki belekukkanthat! - Városi Kurír

Sorting by

×

Utolsó szálig beérkezett a képviselők vagyonnyilatkozata, csütörtöktől bárki belekukkanthat!

Valamennyi esküt tett országgyűlési képviselő, nemzetiségi képviselő és nemzetiségi szószóló, valamint volt képviselő és volt szószóló leadta a határidőre a saját és a vele közös háztartásban élő családtagja vagyonnyilatkozatát – közölte az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke az MTI-vel szerda este.

Hirdetés

Minden (?), amit a papír meg a penna és a szándék elbírt….

Hargitai János tájékoztatása szerint

a képviselők és volt képviselők, valamint a jelenlegi és volt nemzetiségi szószólók és a nemzetiségi képviselő vagyonnyilatkozata június 2-től tekinthető meg az Országgyűlés honlapján.

Az országgyűlési törvény értelmében az országgyűlési képviselők és a nemzetiségi szószólók az eskütételüket követő harminc napon belül, valamint megbízásuk megszűnését követő harminc napon belül kötelesek vagyonnyilatkozatot tenni.

Mivel a választás után az új Országgyűlés május 2-án alakult meg, a vagyonnyilatkozat tételének határideje június 1.

Emlékeznek?

Rogán Antal 809 milliós takarékbetétet vallott be az idei vagyonnyilatkozatában. Az Orbán kormány vezette be, hogy a képviselők díjazása a mindenkori bruttó átlagbér háromszorosa legyen.

Orbán Viktor

“Végre fellélegezhet Magyarország miniszterelnöke. Míg a tavalyi vagyonnyilatkozata szerint Orbán Viktornak még maradt 882 110 forint tartozása abból a jelzáloghitelből, amit 2002-ben vett fel a feleségével, az ideiben már nyoma sincs adósságnak. Így több százezres tartozásától megszabadult miniszterelnök mostantól könnyebben tervezhet előre, és a kormányzása alatt milliárdossá vált családtagjai és barátai előtt sem kell annyira összehúznia magát.”

– írta a 444.hu. A most bevallottak szerint egyelőre

egy fillér megtakarítása sincs,

és csak a

miniszterelnökösködés után járó bruttó 1 millió 507 ezer forintot viszi haza.

A Fidesz vezetéséért továbbra sem kap külön fizetést, azt ugyanis határozatlan időre felfüggesztette. A miniszterelnök idén sem jelezte a vagyonnyilatkozatában, hogy értékesebb ajándékokat, esetleg drága külföldi utazásokat kapott volna olyan üzletemberektől, akik milliárdokat nyernek az államtól kapott közbeszerzéseket.

Gyurcsány Ferenc

Friss vagyonnyilatkozata szerint Gyurcsány Ferenc értékpapírszámlájának forintban kifejezett értéke több mint 100 millió forinttal nőtt, így már 928 666 063 forinton áll a portfólió értéke. Igaz, kb. 2,4 milliós bankszámlaállománya eltűnt. A volt miniszterelnök már a tavalyi vagyonnyilatkozatában is szerepeltetett 225 millió forintnyi követelést „lakásvásárlás foglaló és előleg” címen, ez a friss nyilatkozatban is szerepel, de már 348 250 000 forintos összegben. Gyurcsány ezen kívül

kölcsönöket is nyújtott 2021-ben, 17 milliót magánszemélynek, 42 milliót máshová, talán cégnek. 25 milliót Demokratikus Koalíciónak adott kölcsön, 47 millióval pedig támogatta a pártját.

Tartozásai enyhén nőttek, forintban fennálló tartozása kicsit több mint 2 millió forinttal 60 369 043 forintra, értékpapírfedezetű hitele pedig (forintban) 214,2 millióról 288,5 millióra. Az Altusból jóval kevesebbet vett ki, mint tavaly, a 2020-as 55,5 millió után 2021-ben csak 6,2 milliót.

Varga Judit

Varga Judit megvált 12 személyes Zsolnay étkészletétől és Szász Endre rézkarcától is, vagy csak nem vesződött azzal, hogy beleírja ezeket az idei vagyonnyilatkozatába. Az igazságügyi miniszter készpénzállományát is lenullázta, semmit nem írt idén a megtakarításaihoz, holott tavaly még szerepelt itt több mint 5 millió forint, és több mint 10 ezer euró. Emlékeznek még, hogy Varga Judit és párja -mostanra kiderült, hogy teljesen törvényesen és főleg etikai alapon- felvették balatoni házuk felújítására a 10 milkás kedvezményes kölcsönt, mondván vidéken képzelik el a jövőjüket? Csak hát ugye, közbejött az a fránya miniszterség, ami ugye közérdek!

Semjén Zsolt

Készpénz-állománya 7 millió forintról 8 millióra növekedett, fennálló követelése pedig 3 millióról a felére csökkent. Az antik bútorok, melyek születése óta a tulajdonában vannak, továbbra is megvannak.

Völner Pál

A korrupcióbotrányba keveredett fideszes politikus – aki államtitkári posztjáról már lemondott, de mandátumát nem adta vissza – távozásakor, január közepén már leadta tavalyi évre vonatkozó vagyonnyilatkozatát– a képviselő is adott le január végén új nyilatkozatot, abban értelemszerűen államtitkári fizetését már nem tüntette fel. Ebben szerepel – 2011 óta – egy 160 négyzetméteres, 1994-ben épített nyergesújfalui ház tulajdonjogának a fele, valamint 1,5 millió forintnyi részvényt és 2 millió forintnyi készpénzt. A dokumentumból kiderül az is, hogy az Országgyűléstől munkájához kapott egy közel negyedmillió forint értékű laptopot, valamint egy iPhone-t is. Nyilatkozata szerint szegényebb lett 10 millió forinttal (8,5 millió forintnyi takarékbetét és 1,5 millió forint készpénz tűnt el a vagyonából), valamint 2020-as Škodáját is visszaadta.

Novák Katalin

A leendő köztársasági elnök megtakarítása tavaly még 26 millió volt, idei vagyonbevallása szerint ez 29 millióra nőtt. Miniszterként havi bruttó jövedelme 1 979 400 forint volt, lakáskiadásból havi bruttó 225 ezret keresett.

Gulyás Gergely

Megszabadult 2 milliós, magánszemélyekkel szemben fennálló tartozásától, sőt, lett 7,6 milliós megtakarítása is. Svájci frankban fennálló hitelét, melyből lakásait vásárolta, továbbra is törleszti.

Kubatov Gábor

A Fidesz pártigazgatójának vagyonnyilatkozata ezúttal sem sokat változott, de összességében jó évet zárt: a tavalyihoz képest eltűnt a 2,35 millió forintos életbiztosítása, készpénzállománya viszont 4 millióval 14 millióra hízott. 2020-szal szemben tavaly nem 1,5 millió forinttal, hanem már 2,5 millióval csökkentette tartozását – így 2021 végén kereken 20 millió forint adósságot görgetett maga előtt. Céges érdekeltségeiben ismét nem volt változás, továbbra is egy autójavító kft. és egy bt. fele az övé, a Polgárok Házában 3,34 százaléka van, míg az FTC-ben igazgatósági tag és egyesületi elnök. A kormánypárt alelnökének veterán Opel Kadettjei is megvannak még, a VW Jetta és egy oldtimer Mercedes SL is, és az ezer darabos hanglemez-gyűjtemény sem tűnt el a vagyonnyilatkozatából. Ahogy legutóbb, úgy most sem szerepel a vagyonnyilatkozatában erődszerű háza.

Szijjártó Péter

továbbra is 30 millióval tartozik a szüleinek, de úgy tűnik, nem sürgős megadnia a pénzt, mert megtakarítása 222 ezer forintról 9,9 millióra növekedett.

Kocsis Máté

A 683 négyzetméteres VIII. kerületi ingatlana (lakóház udvarral) még megvan a Fidesz frakcióvezetőjének – az ingatlan felét birtokolja. Más ingatlanja nincs, saját kocsival sem rendelkezik. Szász Endre Paragrafus című festménye továbbra is megvan. Folyószámlán és készpénzben tartott pénze tovább nőtt: a 2020-as duplázást követően összes pénze ezúttal 8 millióval hízott, immár 31 milliója van. A családon belüli 28 milliós kölcsönét tovább cipeli, ebben ezúttal sem volt változás, egyéb tartozása pedig nincs. Országgyűlési képviselőként kapott havi bruttó 2,4 milliója mellett családi vállalkozásából is van jövedelme (amelynek negyedrészben tulajdonosa), de ezúttal nem árulta el, hogy mennyi – 2020-ban 15,25 millió forintot szerepeltetett ezen a soron, ezúttal nemes egyszerűséggel annyit írt oda, hogy „éves forgalomtól függő”.

Németh Szilárd

A Fidesz másik alelnöke felerészben tulajdonosa csepeli családi házuknak, ahol feleségével és két gyermekével él. A XXI. kerületben egy szövetkezeti ház tulaja negyedrészben, ugyanitt, ugyanilyen mértékben egy gyümölcsösé. Kocsit nem tart, nyugdíj-megtakarítása viszont van, évi 650 ezer forintot fizet be. Biztosítási kötvényt hasonló értékben fizet évente. Van egy 12,1 milliós hitelintézeti pénzkövetelése, illetve lakáskassza után is fennáll egy követelése. Nem tartozik senkinek. Vállalkozással nem rendelkezik a birkózó szövetség elnöke, parlamenti államtitkári jövedelmét pedig nem szerette volna feltüntetni, lehetősége van egy „törvény szerint meghatározott érték” mondattal elintézni ezt a tételt, ahogy az irodahasználat és a személygépkocsi használat rubrikáknál is. Friss vagyonnyilatkozatában nem történt sok változás az előző évihez képest: negyedévente fizet 199 ezer forint nyugdíjkötvényt, valamint szintén negyedévente 163 ezer forint biztosítási kötvényt. Hitelintézeti számlakövetelése 13 millió forint, lakáskassza-megtakarítása 3,3 millió forint.

Kövér László

A házelnöknek 1991 óta felerészben tulajdonosa egy 143 négyzetméteres szigetszentmiklósi családi háznak. 2014-ben vásárolt Škoda Superbje továbbra is megvan. Hitelintézeti számlakövetelése 3-ról 5 milliósra hízott. 10 millió forintos hiteltartozása közel 1 millió forinttal csökkent. Az Országgyűléstől kapott 9,1 millió értékű Škodáját (amely szintén egy Superb) viszont 2021 végén már nem tüntette fel vagyonnyilatkozatában.

Pintér Sándor

A belügyminiszter ingatlanvagyona változott: a tavalyi 21 ingatlan helyett már csak 17 szerepel a nevén. Szurdokpüspökiben és Pásztón szántót, legelőt és erdőt adott el, Kistarcsán viszont 757 négyzetméternyi szántót vett. A Magyar Állampapír Plusz kötvénye 50 millió forintról 8 millió forintra csökkent. Emellett továbbra is vannak különböző részvényei, lakossági folyószámlája az OTP-nél és az MKB-nál, a készpénze pedig 10 millió forintról 45 millió forintra nőtt. Továbbra is sokan tartoznak Pintérnek: cégei eladásából félmilliárd forintra vár hiába 2013 óta, és több mint 600 millió forintot adott kölcsön a családjának és barátainak is.

Forrás: 444.hu,Index

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.