Befektetne? Vegyen határátkelőt!

A cirka 500 lelket számláló Vas megyei Bajánsenye azzal a hírrel robbant be a köztudatba, hogy van egy használaton kívüli határátkelője, – lévén, hogy a Szlovén-Magyar választóvonalnál fekszik – amitől megszabadulna. Pontosabban az épülettől, ahol egykor az útlevelet és a csomagtartót fürkészték a fináncok.

Vegye, vigye….

Az index.hu találta meg a hirdetést, amiben dobra vernék az átkelőhelyet, amit 1975-ben nyitották újra, akkor még Jugoszlávia irányába. Csak a 7,5 tonnánál kisebb járművek jöhettek erre, nem ez volt azért a legfőbb útvonal ebbe az irányba.

Magáról az épületéről nem találtam semmi információt, de elég pofás. A határátkelőtervezés úgy látszik nem túl kreatív feladat, a legtöbbjük nagyjából a benzinkútformát hozza. Ez viszont egész izgalmas a betonelemekből rakott „tornácával”, a fával burkolt esőtetővel, a piros palákkal, meg a furcsa tetőidommal, amiből hatalmas ablakokon lehet kinézni.

-írja a portál.

bajansenye
Fotó: Google Street View

A Magyar Állam írta ki a licitet. Az árverés 19.304.000 forintról indult és kétszázas lépcsőkkel haladt. Arról nincs hír, hogy volt-e egyáltalán és ha igen, ki csapott le a fura ingatlanra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük